Care este pozitia corecta a bebelusului in carucior?

11 noiembrie 2020
Autor:
Content SEO

Bucuria de a deveni parinti este imensa, iar momentul in care nou-nascutul este prezentat in lume devine un eveniment in sine. Preocupati de binele noului venit in familie, parintii nu doresc sa renunte la confortul si, mai presus de orice, la siguranta lui. Din grija pentru bebelus, vor cauta sa nu faca rabat de la calitate.

In acest context, un articol indispensabil familiei aflate in aceasta frumoasa ipostaza este căruciorul, fara de care e greu de imaginat o plimbare in parc, de exemplu. Piata propune modele variate, cu functii si accesorii ce pot satisface orice pretentie, astfel incat optiunile sunt pe masura doleantelor.

Dar, cum ar trebui sa stea bebe in timpul transportului cu noul sau „vehicul”? Aceasta este intrebarea care poate preocupa mamicile grijulii, carora randurile de mai jos le vor furniza solutiile cautate.

Pe spate – pozitia cea mai sigura

Un copil foarte mic depinde, in mod direct si exclusiv, de ajutorul mamei si al familiei. In ceea ce priveste modalitatea de transport, specialistii recomanda landoul in primele 6 luni de viata. Este cel mai sigur suport pentru un copil care isi petrece majoritatea timpului dormind. Pentru a evita potentiale situatii de sufocare, cea mai sigura pozitie in aceasta perioada este pe spate, cu fata catre persoana care il scoate la plimbare. Copilul este, astfel, supravegheat constant si i se asigura comunicarea necesara, atunci cand se trezeste.

Piata este invadata de oferte pe acest segment, existand, inclusiv, modele de carucioare tip sport ce permit decuplarea suportului standard si instalarea unui landou. Tot pentru aceasta perioada exista „scoica”, necesara in timpul deplasarilor cu automobilul. Acest tip de suport se poate monta si pe cadrul unui carucior, pentru plimbari scurte, in locul unui landou.

Pe o parte – pentru dezvoltarea musculaturii

In jurul varstei de 5-6 luni, bebelusul va incerca sa se ridice, dovedind ca musculatura incepe sa se dezvolte si are nevoie de exercitiu. In unele situatii, semnele apar mai tarziu, intre 6 si 9 luni. Nu e cazul de ingrijorare, fiecare copil are propriul ritm de crestere.

Orientativ, varsta potrivita pentru a incepe utilizarea caruciorului cu suport standard rabatabil este cea de 5-6 luni, dupa ce, initial, ati incercat sa-i mentineti spatele usor inclinat. In jurul acestei varste, copilul are nevoie de stimuli noi, iar plimbarile reprezinta instrumentele perfecte de materializare a acestui deziderat. In parcuri sau in oras, descoperind o lumea plina de culori si sunete, este vremea pentru bebe de sa-si imbogateasca experientele senzoriale. Va ajunge singur sa stea pe o parte, cautand pozitii noi care sa-l sustina sa descopere noutati despre sine si mediul in care se afla.

In sezut – in jurul varstei de 6 luni

Imediat ce se va simti capabil, bebelusul va fi incantat sa stea in fund. Este o realizare imensa pentru el, caci, astfel, va putea sa aiba control asupra propriului corp si va avea acces la noutatile care il inconjoara. Va fi cel mai fericit la plimbare, mai ales daca este intr-un carucior care ii va permite sa observe mult mai bine mediul inconjurator. Pentru a comunica nemijlocit cu el, mentineti scaunul montat cu fata catre parinte, si, pentru momentele in care vreti sa ii permiteti explorarea zonelor prin care treceti, pozitionati-l cu fata catre sensul de mers.

Protejat de o umbrela, atunci cand afara e soare, sau de o husa de ploaie, atunci cand e necesar, copilul se va bucura de toate noutatile pe care le intalneste. Pentru a-i asigura pozitii cat mai comode, alegeti un model de carucior cu suport confortabil, care permite unghiuri diferite de inclinare, amortizarea socurilor, suspensie pe roti si manevrabilitate optima.   

Indiferent de pozitia in care se afla, bebelusul trebuie sa fie asigurat in carucior prin intermediul centurilor. Doar astfel i se garanteaza siguranta pe tot parcursul transportului, oricare ar fi lungimea acestuia.  

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram