Oricare ar fi activitatea ta din timpul zilei, atunci cand se lasa seara ai nevoie de un spatiu doar al tau, in care sa te poti odihni. Pentru toti oamenii, acel spatiu se numeste " acasa". Desi pentru foarte multi oameni, acasa inseamna un spatiu pentru care platesc chirie lunara, in cazul romanilor confortul psihic apare doar in momentul in care acea casa este proprietate personala. Tocmai de aceea, majoritatea romanilor investesc in propria locuinta.
In momentul in care decizi sa iti cumperi o casa apar mai multe dileme: apartament sau casa? In oras sau in zona limitrofa? apartament nou sau apartament vechi? Evident, toate optiunile pot avea avantaje, insa conform celor de la Sud Rezidential, cele mai multe avantaje le are un apartament nou.
Care sunt principalele avantaje ale unui apartament nou?
Un apartament 2 camere Bucuresti nou construit prezinta o serie de avantaje in comparatie cu un apartament cu 2 camere dintr-un bloc vechi:
- Genereaza cheltuieli mai mici. La un apartament vechi cheltuielile pot fi mari si neprevazute: instalatii vechi care cedeaza, umiditate acumulata in pereti, uzura acoperisului, etc. De asemenea, cheltuielile cu incalzirea si racirea pot fi mult mai mici in cazul apartamentelor noi. Acestea sunt, de regula, mult mai bine izolate si mult meai eficiente;
- Are o compartimentare moderna. Nevoile omului modern sunt mult diferite de nevoile omului de acum 40 de ani. Astazi, avem nevoie de un birou pentru laptop sau computer, de cat mai multe prize, de geamuri mari si luminoase si de o compartimentare cat mai aerisita. Din pacate, apartamentele vechi sunt mici si inghesuite. Apartamentele din cartierele rezidentiale noi sunt mult mai bine structurate.
- Ofera un grad mai mare de siguranta. Toata lumea isi doreste ca propria locuinta sa fie cat mai sigura. Siguranta poate fi definita in mai multe moduri: siguranta in fata cutremurelor, siguranta in fata hotilor, siguranta in fata incendiilor sau siguranta in fata inundatiilor. Proiectele rezidentiale moderne beneficiaza de tot felul de solutii moderne: alarme, interfoane, camere de supraveghere si o constructie gandita in asa fel incat sa reziste la cutremure;
- Are o durata mai mare de viata. In general, durata de viata a unei cladiri este de 100 de ani. In cazul unui bloc construit in anii '70, riscul de degradare este unul foarte mare. Un bloc nou va putea fi exploatat fara niciun fel de probleme de-a lungul mai multor decenii;
- Ofera locuri de parcare. Cartierele noi de apartamente sunt gandite cu locuri de parcare suficiente pentru toti locatarii, ceea ce nu se intampla la blocurile vechi. Acesta poate sa fie un avantaj considerabil.
Este adevarat ca majoritatea cartierelor noi sunt construite in zonele limitrofe ale orasului, ceea ce face accesul catre centru mai dificil. Alaturi de cartiere insa, sunt construite o serie de facilitati care fac deplasarea catre centru sa nu fie o necesitate. Cartierele rezidentiale mari au restaurante, locuri de joaca pentru copii, magazine, institutii de invatamant si chiar spitale si clinici private.