Ethereum este o rețea, o platforma descentralizată de blockchain propusă și fondată de Vitalik Buterin. Acesta a ales această denumire ducându-se cu gândul la eter, al cincilea element al universului, conform filosofiei grecilor antici, alături de pământ, aer, apă și foc.
Ethereum a fost gândită pentru a derula Contractele Inteligente (Smart Contracts) și pentru a susține schimbul între criptomonede într-un mod sigur și eficient. Aceste contracte permit schimbul dintre cumpărare și vânzare înscriși într-un cod. Codul și acordurile conținute în acesta există într-o rețea blockchain distribuită și descentralizată.
Asemănător Bitcoinului, Ethereum nu este manipulat sau controlat de vreo entitate, de vreun guvern sau de vreo persoană, folosind tehnologia open-source.
ETH sau Ether este criptomoneda care se tranzacționează prin rețeaua Ethereum. Între Bitcoin și Ether sunt multe asemănări. Și ETH este o monedă volatilă, a cărui preț poate fi speculat și care poate aduce profit investitorilor. Există însă și diferențe între cele două monede, cele mai mari din punct de vedere al capitalizării de piață, aceste diferențe făcând din ETH o monedă mai eficientă. Mai precis, ETH permite crearea de blocuri mult mai rapid, ceea ce înseamnă ca tranzacțiile cu Ether sunt confirmate în câteva secunde. Dar, aceasta nu este o regulă. Având în vedere creșterile din ultima perioada (2020-2021) în ceea ce privește toate monedele digitale, atât rețeaua Bitcoin, cât și Ethereum au avut întârzieri.
Un alt avantaj al tehnologiei Ethereum este că permite și altor aplicații asociate să ruleze în rețea. Asta înseamnă că Ethereum poate fi folosit ca un contact în general, nu doar ca monedă. De exemplu, în încheierea de contracte pentru vânzări de case, ceea ce îl face mai atrăgător pentru firmele mari.
Cum tranzacționați ETH?
Ca în orice caz de cumpărare de criptomonede, ETH poate fi cumpărat atât prin platformele online ale exchange-urilor cât și prin anumite aparate sau ATM-uri crypto.
Principiul este același, cumpărați ETH în urma unui transfer bancar, în cazul platformelor online. După ce fondurile sunt în contul dumneavoastră, puteți face achiziția de ETH. După cum am specificat, fiind o monedă volatilă, acesteia îi crește valoarea în timp, ceea ce va aduce profit. Trebuie să aveți, că în cazul oricărei investiții, de unde faceți achiziția.
De asemenea, ETH poate fi cumpărat și de la unele ATM-uri. Bitcoin România oferă clienților lor posibilitatea de cumpărare de la orice ATM amplasat în București și în țară.
Vânzarea se realizează la fel de simplu, prin intermediul platformelor online sau prin intermediul rețelei de ATM-uri.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro