Care sunt cauzele incendiilor casnice? Cum pot fi prevenite?

29 noiembrie 2022
Autor:
Content SEO

În viețile noastre moderne, electricitatea joacă un rol crucial. Din momentul în care ne trezim și aprindem lumina sau încălzim apă în fierbător pentru ceaiul de dimineață și până la încărcarea telefoanelor, spălarea hainelor și uitatul la televizor, electricitatea este indispensabilă. Cu toate că viețile noastre se bazează pe electricitate, uităm pericolele la care suntem expuși atunci când nu luăm în serios siguranța electrică la domiciliu. Obișnuim să tragem de lucruri atunci când le scoatem din priză, punem prea multe obiecte într-un singur prelungitor sau ignorăm sunetele unei prize defectuoase.

Ce înseamnă siguranță electrică la domiciliu?

Menținerea siguranței electrice la domiciliu înseamnă să fim conștienți de potențialele pericole din casă și din exteriorul casei pentru a ști la ce să fim atenți, ce anume să evităm, ce să schimbăm și ce măsuri de protecție să adoptăm. Aproximativ 30 de decese și mii de răni sunt cauzate în fiecare an de accidentele electrice domestice. Iată de ce este atât de important să vă asigurați că locuința este în deplină siguranță, la fel și toți membrii familiei.

Care sunt cauzele incendiilor și problemelor electrice la domiciliu?

Conform specialiștilor, aproximativ un sfert din incendiile electrice sunt cauzate de cablurile defecte sau deteriorate ale aparatelor electrocasnice. Totuși, mai există și alte greșeli comune de care mulți dintre noi suntem vinovați, cum ar fi supraîncărcarea prizelor sau utilizarea greșită a aparatelor. Accesați https://www.bitmi.ro/testere-rezistenta-impamantare pentru a explora o gamă profesională de aparate de măsurat rezistența de împământare. Pe lângă utilizarea unui astfel de dispozitiv, iată și alte modalități prin care vă puteți menține siguranța electrică acasă:

Acordați atenție cablurilor electrice deteriorate. Toate cablurile de alimentare și prelungitoarele ar trebui verificate în mod regulat și reparate sau înlocuite după cum este necesar. Ca regulă generală, nu treceți cablurile sub covoare și mobilier, deoarece există pericolul de împiedicare, supraîncălzire sau deteriorare.

Țineți dispozitivele electrice departe de apă. Apa și electricitatea formează o combinație mortală. Pentru a respecta regulile de siguranță electrică, țineți toate echipamentele electrice departe de apă. Vă expuneți unui risc foarte mare de electrocutare dacă utilizați un aparat electric cu mâinile umede. Iar dacă obișnuiți să utilizați un fierbător pentru încălzirea rapidă a apei, aveți grijă să deconectați întotdeauna fierbătorul înainte de a-l umple cu apă.

Păstrați cablurile neutilizate ordonate și în siguranță. Siguranța electrică nu se aplică numai atunci când cablurile sunt utilizate. Atunci când nu le utilizați, aveți grijă să depozitați corespunzător toate cablurile și prelungitoarele și toate echipamentele prevăzute cu un cablu. Cel mai recomandat este să nu înfășurați cablurile în jurul obiectelor, cum ar fi uscătorul de păr sau laptopul, deorece nu veți face altceva decât să întindeți și să răsuciți la maximum cablurile, ceea ce poate duce la supraîncălzire. Nu în ultimul rând, nu puneți niciodată un cablu de electricitate pe o suprafață fierbinte, deoarece veți deteriora izolația și cablurile din interior.

Folosiți cu grijă radiatoarele și aerotermele. Țineți produsele combustibile departe de radiatoare, inclusiv produsele de îngrijire personală, cum ar fi deodorantele spray sau fixativul de păr. Iar dacă folosiți o aerotermă, nu o așezați niciodată lângă perdele. Aerotermele și caloriferele electrice trebuie amplasate întotdeauna pe o suprafață plană și stabilă.

 

 

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram