Cartile Usborne – un indrumator de incredere al copilului

27 aprilie 2020
Autor:
SC MARKETING FOR YOU SRL

In copilarie, deseori avem tendinta sa credem in minuni. Credem ca un om poate zbura, un animal poate vorbi si o zana poate trata orice boala. Fara povesti, o copilarie ar fi prea fada, iar toate emotiile inhibate.

 

Dat fiind faptul ca textul cartii este, de fapt, prima informatie abstracta oferita copilului, este dificil sa ii evaluam justa valoare.

Cartile din seria Usborne isi castiga tot mai multa popularitate, fiind de o calitate si continut inegalabil. Colectia de carti Usborne ofera carti de inalta calitate, cu ilustratii vesele si continut bogat. Orice copil si-ar dori o astfel de carte in biblioteca sa. Cand alegem Usborne carti, suntem sigur ca alegerea a fost una reusita, iar copilul are doar de castigat din aceasta.

 

Cartea ne invata viata. Nu inlocuieste experienta de viata, dar creeaza o baza solida si ne da anumite modele de comportament in anumite situatii. Intr-un mediu sigur, ea introduce copilul in lumea oamenilor, cu nuantele relatiei dintre ei. Mai mult de atat, ii ofera o idee nu numai despre manifestarile externe ale acestei lumi, ci si despre lumea sa interioara.

Cartea introduce, de asemenea, o paleta de sentimente, pe care copilul nu este capabil sa o experimenteze de sine statator. Parintii sunt cei care il conduc pe copil in lumea fanteziei si a basmelor.

Cartile traseaza granite clare pentru concepte precum binele si raul, iubirea si ura, prietenia si dusmania, victoria si infrangerea, frumusetea si uratenia.

Un alt argument important in favoarea lecturii: empatizand cu eroii din poveste, copilul ocupa centrul universului dincolo de limitele propriului sine. Aceasta ii ofera copilului oportunitatea de a se intelege pe sine insusi.

Se stie ca primele impresii legate de carti copilul le primeste de la parinti sau de la alte persoane apropiate. Acesta este un factor important.

Treptat, copilul dobandeste posibilitatea lecturii independente. Perioada sensibila a stapanirii abilitatilor de lectura este de 4-6 ani. Sa nu uitam ca cititul nu implica doar o repetare fara ganduri a caracterelor alfabetice vazute fara o intelegere a textului. Citirea reala incepe cu empatie, cu intelegerea personajelor si a modului in care se comporta. Iar rolul nostru in aceasta calatorie este de a ajuta copilul sa inteleaga si sa patrunda in lumea magica a cititului.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram