Baile de inspiratie vintage au ceva aparte. In primul rand, sunt feminine prin atentia la detalii si culorile pastel intalnite in amenajarile de acest gen si, in al doilea rand, gratie nostalgiei pe care o transmit prin design-ul mobilierului si al accesoriilor retro care completeaza decorul.
Astfel ca, daca aveti in plan o (re)amenajare a baii si stilul vintage va surade, iata cateva sfaturi cu care sa plecati „la drum” in obtinerea decorului dorit:
- in materie de finisaje, optati pentru culori suave, delicate sau neutre. Roz, lavanda, bleu sau galben „pai” sunt recomandarile noastre pentru vopseaua lavabila pe care o puteti aplica in partea superioara a peretului. In partea inferioara, aceleasi culori le puteti utiliza in cazul faiantei. Tot in baile de inspiratie vintage putem intalni lambriurile albe sau cu aspect „invechit” si, daca incaperea este destul de mare si aerisita, tapetul cu imprimeuri florale este un „must”.
- asadar, pentru ca tot am atins subiectul imprimeuri, printurile florale, de dimensiuni mici sau mari, sunt specifice stilului vintage. De aceea, le puteti aborda atat in cazul finisajelor mai sus mentionate, cat si al accesoriilor: prosoape, covoare, perne, draperii, perdele de dus, etc.
- ca si accesorii sau elemente decorative reprezentative pentru acest stil, apelati la oglinzi antichizate, cuiere din lemn, colivii din fier forjat, stropitori pe post de vaze – florile naturale nu pot lipsi dintr-o baie vintage- tablouri retro si alte decoratiuni „firave” care sa transforme sala de baie intr-o oaza de relaxare. Ideea de a decora o baie special pentru copii poate parea extravaganta intr-o prima faza, daca nu luati in calcul latura practica.
De exemplu, ganditi-va la dormitoarele master, compuse din camera de dormit, dressing si baie. Ar fi un real incovenient atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copii sa folositi in toiul noptii aceeasi baie (pe cea din dormitorul matrimonial). Sau ganditi-va la fetele din ziua de astazi, care incep sa fie cochete de la o varsta tot mai frageda si care petrec mai mult timp in baie decat noi, adultii.
Bineinteles ca traiul la casa si numarul mare de camere constituie un avantaj atunci cand va ganditi sa le amenajati copiilor propria baie. Trebuie sa va ganditi si ce tip de cada baie puteti folosi pentru camera respectiva. Asta nu inseamna ca daca locuiti la bloc nu puteti gasi solutii. Una dintre acestea ar fi transformarea WC-ului de serviciu in baie pentru prichindei.
Din punctul de vedere al designului mobilierului, pe piata au aparut tot felul de modele care fac din sala de baie o prelungire a camerei copilului. Un astfel de exemplu il reprezinta mobilierul in culori pastelate, cu linii blande si colturi rotunjite, ce preintampina accidentarea micutilor. Decorul trebuie sa fie adecvat varstei si sexului copilului (poate fi si unisex). In acest sens, alegeti placi ceramice in culori vesele si accesorii jucause. Nici personajele dragi din desenele animate nu trebuie sa lipseasca. Acestea se vor regasi sub forma covoraselor, a prosoapelor imprimate sau a abtibildurilor lipite pe faianta ori pe cada de dus.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro