Caciulata este un oraș din România în țara Vâlcea. Este situat lângă râul Olt, de Carpații Meridionali. Caciulata are mai multe izvoare termale, prin urmare este cunoscut mai ales ca fiind un oraș balnear. Cu toate acestea, există multe mai multe de făcut pentru cei care caută aventuri ușoare, inclusiv posibilități de drumeții, obiective turistice culturale și ciclism montan.
Dincolo de marile izvoare termale, puteți găsi în Caciulata, există faimoasa mănăstire Cozia, mulți vin să vadă din întreaga lume. Caciulata este deosebit de uimitoare în timpul toamnei, când puteți fotografia frunzișul și vă puteți bucura de serele de ceață cu vedere la râul Olt.
Caciulata se află la aproximativ 3 ore de mers cu mașina de București, capitala României. Cel mai simplu mod de a ajunge la Caciulata este să închiriați o mașină în capitală și să vă deplasați luând DN7 (cunoscut și sub numele de E81). Drumul este relativ bine întreținut, cu un teren dificil, inclusiv acele de păr se întorc mai aproape de Caciulata. În drum, veți trece pe lângă orașul Pitești, situat pe râul Argeș. Este un important centru comercial și industrial.
O alternativă la conducere este de a lua un microbuz de la București la Calimanesti (Caciulata). Prețul biletului este de aproximativ 10 euro de persoană, iar călătoria durează aproximativ 3 ore și 20 de minute. Puteți lua microbuzul din autogara centrală din București. Puteți cumpăra biletele în ziua respectivă sau le puteți comanda online în avans.
Mulți vin la Caciulata pentru izvoarele termale. Mergeam la Caciulata cel puțin o dată pe an cu familia și îmi amintesc încă distracția de a înota în piscina interioară, de a face drumeții în pădure și de a mă bucura de un tratament spa relaxant. Caciulata s-a îmbunătățit semnificativ de atunci. Pe lângă piscina interioară, vă puteți bucura acum de parcul acvatic, precum și de diverse izvoare termale în aer liber, care vă vor face literalmente să vă simțiți ca și cum ați experimenta un onsen.
Hotelul dvs. din Caciulata ar trebui să fie un loc de relaxare. Există câteva opțiuni din care puteți alege.
Preferați pachetul complet Caciulata? Vă puteți rezerva hotelul ca pachet spa într-una dintre stațiuni. Vestea bună este că aceste pachete sunt all-inclusive, iar piscinele, izvoarele termale și parcul acvatic sunt la doar câțiva pași distanță de camera dvs. Aceste hoteluri de stațiune s-ar putea simți puțin depășite și, în opinia mea, sunt cam vechi.
Dacă aveți o mașină, atunci să mergeți la un mic dejun mai mic și să fiți îngrijit de localnici, în opinia mea, este o opțiune mult mai drăguță. S-ar putea să încercați mâncăruri tradiționale și să discutați și să primiți câteva sfaturi de la gazdele prietenoase. Puteți oricând să plătiți în timp ce mergeți atât pentru parcul acvatic, cât și pentru piscinele termale.
Lucruri De Facut In Caciulata
Așa cum am menționat anterior, există mai multe în Caciulata decât doar izvoarele termale. Deși în principal o destinație folosită ca refugiu spa, cred că drumețiile și alte activități sunt o necesitate în timp ce în Caciulata. Datorită locației sale cheie, Caciulata este, de asemenea, o poartă epică către munți, care vă oferă posibilitatea de a experimenta frumoasa natură românească. Acest lucru este deosebit de uluitor în timpul sezonului de toamnă, unde frunzele transformă peisajul într-un covor roșu ruginit.
Izvoare Termale
Întrucât acesta este un oraș balnear, scăldatul în izvoarele termale este cel mai important lucru de făcut în Caciulata. Fie că decideți să rezervați un hotel care are deja propriul centru spa, fie că sunteți bine să plătiți o taxă zilnică pentru a vă scălda într-o piscină termală interioară în aer liber specială, Caciulata este cu siguranță locul potrivit pentru acesta. Înconjurat de copaci și munți, nu-mi pot imagina nimic mai relaxant de făcut decât să vă relaxați în izvoarele termale.
Manastirea Cozia (Manastirea Cozia)
Mănăstirea Cozia a fost ridicată de Mircea cel Bătrân în 1388. A fost înmormântat acolo, iar mănăstirea găzduiește acum mormântul său. Este un monument incredibil al artei medievale naționale. Mănăstirea și-a primit numele din cuvântul turcesc koz care înseamnă nucă. Aspectul bisericii a fost modificat sub Neagoe Basarab (1517), Șerban Cantacuzino și Constantin Brâncoveanu (1707), care au adăugat o verandă, o nouă fântână, o capelă și un turn de veghe. Unele dintre frescele originale sunt încă bine conservate. Puteți intra în mănăstire dacă doriți să vizitați. Mănăstirea are, de asemenea, o grădină cu trandafiri care arată minunat și perfect pentru fotografie.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro