Ce boli poate ascunde oboseala

9 decembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

De cele mai multe ori, chiar si cea mai intensa stare de oboseala poate fi combatuta prin odihna.

Somnul, relaxarea si o alimentatie echilibrata, toate contribuie la restabilirea echilibrului in organism si la recuperarea poftei de viata.

Cu toate acestea, oboseala prelungita care nu raspunde la tratamentul obisnuit poate fi semnul unei afectiuni mai serioase. fbx.ro iti arata ce boli poate ascunde oboseala.

Alergii alimentare

Doctorii au descoperit ca alergiile alimentare pot cauza somnolenta. Daca observi ca te cuprinde oboseala dupa ce servesti masa, iar aceasta stare este deranjanta, s-ar putea sa fii intoleranta la ceva ce ai mancat. Alergiile alimentare de acest tip sunt moderate si nu se manifesta prin eruptii cutanate sau tulburari digestive.

Anemie

Anemia este principala cauza a oboselii la femei. Pierderea sangelui menstrual poate provoca deficiente semnificative de fier. Acesta are o importanta majora in dezvoltarea de noi globule rosii, necesare pentru transportul oxigenului la tesuturi si organe. O deficienta de fier duce la diminuarea numarului globulelor rosii si la probleme de irigare cerebrala si pulmonara.

Diabet

In cazul oamenilor care sufera de diabet, zaharul care ar trebui sa ajunga in celule pentru a produce energie, ramane in sange. Rezultatul este un corp care ramane repede fara energie, in ciuda alimentatiei corecte. Daca acuzi urmatoarele simptome: oboseala inexplicabila, sete, foame constanta si pierderi involuntare de greutate, consulta un doctor.

Hipotiroidism

Tiroida este o glanda mica situata la baza gatului. Ea iti controleaza metabolismul si transforma mancarea in energie. Cand glanda este inceata, metabolismul nu functioneaza la parametri normali. Asta ar putea duce la cresterea in greutate si la intensificarea starii de oboseala.

Infectii urinare ascunse

Nu toate infectiile urinare se manifesta prin arsura in timpul mictiunii si senzatia de incontinenta. In unele cazuri, singurul simptom care iti da de gandit este oboseala profunda. Nu ezita sa iti faci o urocultura, care va depista imediat microbul care te-a infectat.

Afectiuni cardiace

Daca te cuprinde oboseala in timpul activitatilor zilnice (mers, urcat scari, aspirat etc) este posibil ca inima ta sa nu faca fata efortului. In cazul in care observi ca ti-e din ce in ce mai greu sa duci la bun sfarsit activitati care odinioara ti se pareau usoare, consulta medicul.

Sindromul oboselii cronice si fibromialgia

Aceste doua afectiuni continua sa ridice probleme medicilor. In prezent, cauza lor este necunoscuta. Oboseala cronica afecteaza intreg corpul, ducand la o stare persistenta de epuizare care nu raspunde la somn, odihna sau alimentatie. Fibromialgia se caracterizeaza prin durere raspandita in tot corpul, raspuns dureros la stimuli precum si depresie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram