Atacurile de panică pot să fie atât de puternice și de neplăcute încât persoana care le are poate considera că este pe cale să facă un atac de cord sau să se sufoce. De asemenea, starea pe care o are persoana care face un astfel de atac este distructivă emoțional, aceasta având senzația că va pierde controlul.
O persoană care se confruntă des cu atacuri de panică va căuta un tratament pentru atacuri de panică astfel încât să remedieze cât mai rapid această problemă, dar știai că de cele mai multe ori trebuie căutate cauzele și tratate pe rând, cu răbdare și cu ajutorul specialiștilor?
Teama persoanei care suferă de astfel de atacuri că va innebuni sau că va muri este nejustificată deoarece, decesul sau psihoza nu survin în urma atacului de panică, însă această afirmație te poate ajuta să îți faci o idee despre cât de intense sunt atacurile de panică. Suferințele psihologice sunt însemnate și de cele mai multe ori afectează viața persoanei care are astfel de probleme și îi modifică rutina zilnică. De aceea este recomandat ca atunci când te confrunți cu atacuri de panică să apelezi la cabinetul de psihoterapie din Bucuresti PSICONCEPT.
Pentru o perioadă de frică și disconfort poate să fie diagnosticată ca atac de panică și este nevoie de mai multe întâlniri cu terapeutul pentru a determina care sunt simptomele și câte dintre ele se regăsesc și în cazul tău pentru că de foarte multe ori poate fi vorba și despre alte probleme de sănătate.
Iată cele mai comune simptome ale atacului de panică:
- Palpitații și bătăi de inimă foarte puternice sau accelerarea ritmului cardiac;
- Transpirații;
- Tremuraturi și trepidații;
- Senzații de respirație scurtă sau de sufocare, respectiv de strangulare;
- Greață și durere abdominală puternică;
- Amețeli, dezechilibre și alte astfel de probleme care te pot determina să cazi sau să nu mai poți sta în picioare;
- Derealizare;
- Durere în piept;
- Frică, groază, panică.
Atacurile de panică pot fi clasificate în mai multe moduri în funcție de felul în care se manifestă. Atacurile de panică inopinate apar spontan în mai multe circumstanțe și situații, fără să fie în strânsă legătură cu anumite contexte sau cu anumiți factori care ar putea declanșa atacul de panică. Acest atac de panică este foarte dificil pentru cel care trebuie să îl suporte deoarece va trebui să anticipezi momentul în care urmează să aibă loc.
Atacurile de panică circumscrise situațional sunt cele care au legătură cu contexte specifice de viață. Persoanele respective știu că în anumite situații atacul de panică este invariabil.
Atacurile de panică ce sunt determinate de anumite situații se referă în primul rând la modul în care acțiunea are loc în jurul subiectului. Practic ceea ce se întâmplă în jurul tău poate să determine un atac de panică și astfel va trebui să iei în calcul ca atunci când anumite circumstanțe au loc să te pui singur în gardă și să aștepți până când atacul de panică trece sau să eviți anumite situații.
Te confrunți cu atacuri de panică? Apelează la un psiholog online acreditat și cu experiență și începe terapia chiar acum!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro