Indiferent daca sunteti barbat sau femeie, tuturor ne place sa mirosim bine. Noi, oamenii, avem personalitati diferite, la fel cum parfumurile au propriile lor caracteristici unice. Unele parfumuri sunt usoare si aerisite, in timp ce altele sunt vibrante si jucause. Cum alegem un parfum care se potriveste cu personalitatea noastra? Cititi acest articol!
Inca din antichitate, grecii il apreciau si-l foloseau ca ofrande aduse zeilor. Primele arome folosite in compozitia parfumurilor au fost scortisoara, smirna si tamaia. Esentele rafinate au fost aduse din Arabia, ajungand pana in Europa.
Esentele care au o aroma puternica sunt cele cu o concentratie de 20-30% parfum (dureaza 8 ore). Apa de parfum are in compozitie 12-18% aroma naturala (se mentine aproximativ 6 ore). Apa de toaleta contine 6-12% parfum (se mentine 4 ore).
De-a lungul timpului esentele s-au imbogatit, iar producatorii au descoperit noi arome tocmai pentru a satisface si cele mai sofisticate gusturi. Astazi, in sticlute frumos ornamentate, esentele sunt la indemana oricui. Cautati-le pe cele potrivite si iesiti din anonimat prin stilul dumneavoastra aparte. In acest post gasesti 10 parfumuri pentru femei considerate cele mai bune din toate timpurile.
Doriti sa stiti ce parfum vi se potriveste?
Va prezentam pe scurt cateva esente in functie de personalitatea dumneavoastra:
- esentele florale sunt potrivite persoanelor romantice, feminine, indragostite si visatoare.
- citricele sunt indicate persoanelor active, dinamice si puternice.
- chiparosul este o aroma ce se potriveste persoanelor senzuale, care au incredere in ele.
- iasomia este indicata femeilor puternice si rafinate, sau celor care doresc sa se simta frumoase in orice imprejurare.
- ambra este o aroma ce imbraca personalitatea oricarei femei stilate.
- camelia este esenta potrivita femeilor optimiste si visatoare.
Oamenii aleg parfumul in functie de propria personalitate, o fac in mod intuitiv. Un parfum nu va mirosi in acelasi fel pe pielea mai multor persoane, intrucat si Ph-ul difera de la persoana la persoana.
Un sfat atunci cand alegeti un parfum este sa il testati neaparat pe propria piele. Nu conteaza ca miroase bine in sticluta, important este cum va fi pe propria dumneavoastra piele. Acest lucru nu il puteti afla decat prin incercari succesive.
Alegerea unui parfum pe care ulterior sa il puteti purta cu drag, care sa nu devina deranjant in timp, de care sa va indragostiti si care sa va reprezinte, nu poate fi achizitionat fara a face un pic de cercetare inainte.
Studiile stiintifice sugereaza ca o persoana poate selecta in mod natural parfumul care se potriveste cel mai bine cu mirosul natural al corpului sau.
Cea mai buna metoda pentru a gasi un parfum nou, este sa testati daca parfumul completeaza mirosul natural al corpului dvs. pe parcursul intregii zile. Dupa cateva minute de la contactul cu pielea, parfumurile tind sa isi modifice mirosul, asa ca este indicat sa asteptati o perioada inainte de a lua o decizie finala.
Numarul maxim de parfumuri pe care le puteti incerca simultan este de patru, desi specialistii recomanda doar doua (unul pentru fiecare brat).
- Pulverizati parfumul pe fiecare incheietura a mainii.
- Evitati cartonasele pe care magazinul le ofera pentru a mirosi parfumul. Acestea va permit sa mirositi doar notele de varf si nu cum miroase pe propria piele.
- Incercati sa mirositi toate notele. Dupa cum am explicat, va puteti astepta ca parfumul sa se schimbe in urmatoarele ore.
- Plimbati-va in jurul magazinului si mirositi parfumurile la diverse intervale.
Este foarte important inca de cand plecati de acasa sa va stabiliti o lista cu mirosurile care va plac. Va place mirosul de iarba verde, de lamaie verde sau de mosc, lemn de santal sau poate o anumita floare sau fruct. Aceasta catalogare a mirosurilor care va plac va vor ajuta sa identificati acele parfumuri in a caror componenta se gasesc aceste mirosuri.
Există trei tipuri diferite de note: note de varf, medii și de bază
- note de varf (florale, citrice, fructate, acvatice și mirodenii, cum ar fi scorțișoara), durează de la 15 minute la 2 ore
- note de mijloc (arome florale mai grele, cum ar fi iasomia, iarba, condimente, precum scorțișoară și cuișoare, precum și arome fructate), 3-5 ore
- note finale (notele de bază tipice sunt lemnul de santal, mușchi, vetiver, vanilie, gudron, tutun și mosc), tind să dureze de la 5 la 10 ore
Un sfat bun este, atunci cand alegeti un parfum sa il testati pentru 24 ore pentru a afla daca nu cumva aveti alergie la una dintre componentele chimice din care este realizat.
In functie de durata de rezistenta in timp, parfumurile se incadreaza in urmatoarele categorii:
- parfumul (este cel mai scump si dureaza cel mai mult pe piele)
- apa de parfum – este mai putin uleios si rezista mai putin in timp,
- apa de toaleta – perfecta pentru serviciu, fiind mai putin patrunzator,
- apa de colonie (cea mai ieftina, cel mai slab miros).
Concluzie:
Alegeti exact parfumul potrivit personalitatii dumneavoastra si intotdeauna veti fi chocheta si feminina. Cu siguranta veti atrage toate privirile asupra dumneavoastra.
Sfat: Pentru a fi intotdeauna la moda, achizitionati cat mai multe esente pentru ocazii diferite. In felul acesta nu va veti plictisi niciodata de parfumul dumneavoastra!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro