Ce poti face cu un scaner 3D ca ATOS Triple SCAN

1 februarie 2012
Autor:
dowmedia08

Scanarea tridimensionala este disponibila de mai bine de 15 ani, cu toate astea este putin cunoscuta si aparent suna ca un film SF.
Scanarea 3D este cunoscuta si sub numele de digitizare 3D. denumirea vine de la faptul ca obiectul scanat este redat digital printr-o retea foarte densa de puncte (xyz) ce sunt redate pe calculator sub forma unei reprezentari grafice 3D.

Folosind aceste informatii s-au dezvoltat foarte multe aplicatii noi.

In industria de jocuri pe calculator nevoia de a reda caracteristici sau gesturi cat mai clar posibil au necesitat scanarea color 3D a unor personaje reale.

In medicina protetica sau medicina legala se utilizeaza din ce in ce mai des tehnologia scanarii 3D. Folosind un scaner 3D performant ca cel produs de firma GOM ,
ATOS Triple Scan, producatorii de proteze si tehnica medicala pot genera modele de proteze care sa se apropie foarte precis de forma reala a bontului pacientului reducand deosebit de mult disconfortul pe care pacientul il resimte.

In domeniul artelor si culturii scanarea 3d si in special cea color a deschis drumul catre muzee virtuale si conservarea digitala a exponatelor. Azi poti "vizita" toate exponatele dintr-un muzeu stand comod in fata calculatorului si poti urmarii pana si cele mai fine detalii ale unui exponat doar dintr-un click. Ca exempu, muzeul Antipa : http://www.antipa.ro/tur.php

Cel mai raspandit domeniu in care sistemele de scanare sunt utilizate ramane inudtria de autovehicule, aero si de bunuri de larg consum.
Daca ti in mana un smartphone sansele ca acesta sa fi fost masurat in timpul fabricatie cu un sistem ATOS 3D SCANER sunt de peste 90%. Nokia, Samsung, Htc sau Apple... toti isi verifica componentele din plastic cu astfel de sisteme GOM.

In Romania toti producatorii de componente auto utilizeaza in mod curent metrologia 3D bazata pe sisteme optice GOM pentru a valida calitatea produselor. Piesele sunt initial masurate prin scanare 3D apoi acestea sunt comparate cu modelul proiectat (fisier CAD) folosind un software specializat ca GOM INSPECT.
Prin acesta comparatie producatorul poate intervenii foarte rapid in procesul de fabricatie pentru a inlatura cauza eventualelor defecte.

Scanarea 3D poate fi si distractie. Multi doresc sa-si faca statui cu portretul lor. Si asta este posibil, mai ales ca imprimatele 3d sunt deasemenea disponibile. Acestea pot "printa" un obiect scanat 3D folosind diverse materiale; pulberi ceramice, ABS (plastic) si chiar metal. Costurile insa sunt pe masura. De exemplu, o cana la scara 1:1 printata 3D in ABS poate costa in jur de 200 de euro

Sunt din ce in ce mai multe firme care ofera astfel de servicii insa putin ofera si calitate.
Daca sunteti interesat de scanare 3D va invitam sa vizititati situl : www.scanare3d.com
Pentru printare 3d va recomandam sa contactati www.echipamente-tehnologie.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram