Apa este cel mai mare dusman al oricarui acoperis. Odata ce aceasta s-a infiltrat prin acoperis, distrugerile sunt inevitabile: poate fi afectata structura de rezistenta a casei, poate aparea mucegaiul, poate aparea disconfortul termic, etc. Din fericire, in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe solutii pentru hidroizolatii terase si acoperisuri, care tin departe apa pe termen lung.
Conform specialistilor de la https://www.mesteracoperis.ro, procesul de hidroizolatie este conturat de toate actiunile facuta pentru etansarea elementelor componente ale acoperisului, in asa fel incat infiltratiile de apa sa fie impiedicate.
Hidroizolatia unui acoperis nu este un proces simplu, avand nevoie de mai multe elemente pentru a fi eficient, de respectarea unor reguli si de experienta din partea celor care o realizeaza. Din pacate, prin acest proces trebuie sa treaca orice proprietar de cladire, indiferent cat de mare este aceasta.
In general, majoritatea acoperisurilor folosesc folia anticondens. Pe langa aceasta, sunt folosite diverse materiale care asigura impermeabilitate:
Indiferent de solutia aleasa, este esential ca aceasta sa fie instalata corect. O instalare corecta presupune pregatirea atenta a suprafetelor, in asa fel incat sa nu existe urme de mizerie, nisip, praf si alte materiale, urmata de turnarea unei sape din beton, turnarea unei amorse de hidroizolatie si abia apoi, aplicarea hidroizolatiei propriuzise. In cazul in care hidroizolatia se realizeaza pentru o terasa circulabila, se va turna inclusiv o sapa armata care sa faca fata traficului intens.
Costul unei hidroizolatii bune poate sa fie destul de ridicat, insa este o investitie unica prin care te vei asigura ca locuinta ta poate fi exploatata zeci de ani fara probleme.
Toate drepturile rezervate - LivePR - AiPress.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro