De-a lungul timpului, oamenii au căutat diferite modalități cu ajutorul cărora să-și îmbunătățească sănătatea orală, dar și aspectul estetic. Acum, într-o lume guvernată de tehnologie și posibilități nenumărate, coroanele dentare au evoluat semnificativ. Acest progres nu se limitează la aspectele tehnice, ci contribuie la modul în care pacienții de toate vârstele înțeleg rolul pe care acestea îl au în menținerea sănătății și transformarea completă a fizionomiei. Cum există mai multe tipuri de coroane dentare, vom detalia în rândurile următoare cele mai bune opțiuni pentru zâmbetul tău.
Cele mai populare opțiuni pentru restaurarea zâmbetului sunt coroanele din ceramică, cele din zirconiu, dar și cele metalo-ceramice. Vorbim în continuare despre fiecare opțiune.
O coroană integral ceramică este fabricată doar din acest material, fără să aibă un suport metalic pe interior. Rezistența în timp este oferită de tehnica de prelucrare, dar și de în grijirea oferită. Cum în compoziție există doar material ceramic, aceste coroane dentare beneficiază de o serie de avantaje, printre care:
Utilizat adesea în stomatologia modernă, zirconiul este un material bine tolerat de organism, rezistent și estetic. Coroanele realizate din acest material se bucură de un real succes, mai ales că există două variante aici: coroanele realizate integral din zirconiu sau coroanele realizate pe suport de zirconiu. Marele avantaj oferit de acest material este rezistența, dar putem adăuga și altele pe listă:
Așa cum reiese din denumire, aceste coroane dentare sunt realizate pe o structură metalică. Ulterior, se adaugă un strat de material ceramic, iar rezultatul final arată și se comportă foarte bine. Datorită suportului de la interior, coroanele metalo-ceramice sunt adesea recomandate pentru a proteja molarii tratați. Printre avantaje se numără:
Aici trebuie să menționăm și faptul că pot exista anumite alegrii la aliajele metalice, mai ales în cazul nichelului.
Prin definiție, coroana dentară, indiferent de materialul din care este realizată, are rolul de a acoperi complet un dinte deteriorat, în timp ce îi redă forma și funcționalitatea. Doar medicul îți poate face o recomandare în acest sens și tot el îți poate spune cât costă o dantură completă. De ce spunem asta? Pentru că aceste lucrări protetice sunt folosite și pentru a încărca un implant dentar, oferindu-i funcționalitate și aspect natural. Iată și alte situații în care sunt recomandate coroanele dentare:
În cele din urmă, este important de reținut că există numeroase modalități cu ajutorul cărora îți poți îmbunătăți considerabil dantura. Decizia de a opta pentru coroane dentare se va lua în cabinet, în urma unui consult amănunțit, atunci când specialiștii îți vor propune cea mai potrivită opțiune.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro