ChefXperience by Staropramen o incursiune in lumea bucatariei profesioniste si a berii de calitate

3 aprilie 2015

Tudor a fost unul din cei mai indragiti concurenţi din cadrul show-ului având o evoluţie constanta, fiind apreciat atât de catre juraţi cât si de catre public. Pe parcursul intregului show, Tudor a impresionat audienţa si juriul concursului prin creativitate, constanţa si modestie.
Staropramen a transfomat acest premiu special intr-o experienţa unica pentru Tudor. O parte din premiu a constat intr-un un set de ustensile profesioniste, alese impreuna cu Tudor, conform dorinţelor sale. Totusi, asa cum marturiseste si el, cel mai mare câstig a fost transformarea unei saptamâni din viaţa lui Tudor intr-o experienţa culinara speciala, cu influenţe internaţionale, invaţând din secretele unui Chef de renume.
Tudor a avut sansa de a-si consolida cunostintele printr-un curs privat alaturi de Marek Raditsch, Chef de origine ceha cu o experienţa de peste 20 ani in domeniu, adus in Romania de Staropramen special pentru acest proiect.
Palmaresul bogat dobândit atât in ţara sa de origine, dar si in restaurante din Statele Unite si Norvegia, premiate cu stele Michelin precum si experienţa sa ca Executive Chef al lanţului de restaurante Kampa Group din Praga, unde are in subordine o echipa de aproximativ 100 de bucatari, fac din Chef Marek un specialist desavârsit in arta culinara, de la care Tudor a avut de invatat o mulţime de secrete.

Cele mai potrivite reţete pentru patru tipuri de bere
Si pentru ca totul a plecat de la ideea campaniei, «Staropramen, berea care a cerut mai mult de la bere » in cadrul cursului culinar parcurs de Tudor alaturi de Chef Marek s-a pus accent pe asocierea dintre mâncarea desavârsita si specialitaţile Staropramen.
Lecţia de maiestrie in arta gatitului a fost predata de chef Marek pe parcursul a patru zile, timp in care a muncit cot la cot cu Tudor. Astfel, fiecare zi a fost dedicata cate unui meniu rafinat propus pentru fiecare tip de bere Staropramen : berea blonda, berea bruna, bere nefiltrata si berea aramie.
Staropramen blonda a fost asociata cu o salata din homar, rosii, avocado si trufe, urmata de cotlet de porc glazurat cu sirop de arțar si de o tarta cu crema din lime.
Straropramen bruna a fost asociata de Chef Marek cu pieptul de rața cu dressing din zmeura și brânza de capra proaspata, urmat de calcan cu piure din telina, la felul principal, si brownie cu fistic, mousse de ciocolata și fructul pasiunii la desert.
Pentru Staropramen nefiltrata, cappucinno de dovleac, friptura de cerb in sos de cirese amare si budinca din caramel s-au dovedit a fi cele mai bune alegeri.
Staropramen granat, o bere aramie, cu totul speciala, a insoţit un aperitiv pe baza de cartofi si praz, cu icre de pastrav, arpagic, smântâna și ou de prepelita, urmat de un fel principal din stiuca la gratar cu conopida, stafide și marar si de crème brullé cu sos de mere, la desert.
Explozia de gusturi si arome, dezvaluirea unor secrete ale unui Chef cu renume internaţional si combinaţia dintre bere si cele mai rafinate preparate, au transformat intâlnirea dintre cei doi intr-o experienţa culinara autentica. Pentru a afla mai multe despre ChefXperience si pentru a descoperi modul in care au fost preparate reţetele inedite, urmariti pagina de Facebook Staropramen Romania.

Despre Staropramen
Staropramen - berea pragheza numarul 1 in lume - este o bere cu tradiţie, avându-si originile in Praga anului 1869. Staropramen, berea blonda originala ceheasca este disponibila in prezent in peste 30 de ţari din intreaga lume. In România, Staropramen se produce sub licenţa incepand cu anul 2011. Din 2014, Staropramen este disponibila in România și in variantele de specialitați: Staropramen Dark, Staropramen Unfiltered și Staropramen Granat, importate din Cehia și distribuite exclusiv de Bergenbier S.A.

Despre Bergenbier S.A.
Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piaţa româneasca, activând in România din anul 1994. Compania opereaza in prezent o unitate de producţie la Ploiesti iar echipa numara aproximativ 600 de angajaţi. Compania face parte din grupul Molson Coors Brewing Company, unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume.
Portofoliul companiei cuprinde marcile locale: Bergenbier - cu sortimentele Bere blonda, Bere blonda fara Alcool, Fresh Lemon si Fresh Grapefruit - si Noroc precum si marcile internaţionale produse local: Staropramen, Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu. Alaturi de acestea, compania importa specialitaţile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram