Clinica Gynera, una dintre cele mai performante clinici de fertilitate din Europa, lanseaza campania de sprijin si sensibilizare „Infertilitatea doare”, care consta in actiuni de informare, dar si de sustinere medicala, emotionala si financiara acordata cuplurilor cu probleme de fertilitate. Incepand cu aceasta luna, specialistii clinicii vor furniza regulat pe pagina web a clinicii si in media informatii utile legate de stilul de viata, riscuri, mituri despre fertilitate, sfaturi practice.
In acelasi timp, Clinica Gynera va continua programele deja lansate si va demara proiecte noi. Prin continuarea programului Fertility Friday va oferi si anul acesta, in fiecare zi de vineri, o reducere de 50% la testele de fertilitate pentru femei si barbati. Cu ajutorul unui simplu test oferit cu recomandari personalizate, echipa clinicii spera sa convinga cat mai multi tineri sa faca alegeri intelepte si sa nu-si compromita sansele de a avea o familie.
Incepand cu 1 Iulie 2014, Clinica Gynera va da startul programului EmbryOne, program permanent de sprijin financiar pentru cuplurile care nu isi pot permite fertilizarea in vitro. In fiecare an, clinica va acoperi 1200 de euro din costul procedurii FIV pentru un numar de 50 de cupluri cu dosare acceptate (evaluare efectuata in clinica si dovada venitului familial redus). Bugetul pentru acest program ar putea creste in viitorul apropiat, pentru ca tot mai multe cupluri sa poata fi ajutate. Criteriile de selectie si alte detalii vor putea fi gasite pe site-ul Gynera.
“In ultimii ani a crescut ingrijorator numarul femeilor tinere cu rezerva scazuta de celule reproductive si imbatranire prematura a ovarelor inainte de 35 de ani. Am pornit aceasta campanie de educare deoarece prea multe cupluri nu cunosc riscurile si consecintele stilului de viata asupra fertilitatii si ni se adreseaza tarziu, cand sansele lor de succes sunt aproape imposibile. Dorim sa avertizam publicul ca poate exista o diferenta intre varsta cronologica si varsta reproductiva, dar si ca exista metode de prezervare a fertilitatii. Speram sa atragem atentia asupra dramelor si problemelor grave medicale, psihologice si economico-sociale pe care le genereaza infertilitatea, pentru a mobiliza societatea catre o atitudine constienta si constructiva. Nu in ultimul rand, dorim sa implinim visurile celor care isi doresc foarte mult o familie dar isi vad toate sperantele indepartate de neasteptate obstacole financiare”sustine Dr. Laura Dracea, Medic primar Obstetrica Ginecologie cu supraspecializare FIV si Lector la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila.
Orice cuplu ar trebui sa poata sa se bucure de darul de a fi parinte
Stiati ca unul din 6 cupluri care incearca sa aiba un copil are dificultati in a obtine sarcina?
Stiati ca, desi sporul demografic al Romaniei este negativ, cuplurile care isi doresc copii nu sunt sprijinite de stat pentru finantarea tratamentelor de fertilitate?
Diversitatea factorilor care afecteaza fertilitatea, precum si faptul ca, in 15% din cazuri, cauzele raman complet necunoscute fac absolut necesara intelegerea in profunzime a acestei probleme si inlaturarea statutului de subiect tabu. Infertilitate este o boala, iar cuplurile ar trebui incurajate catre informare, analize preventive si abordarea terapiilor medicale si psihologice.
Un prim pas important il constituie analizele de testare a potentialului fertil. Depistarea timpurie a reducerii rezervei de celule reproductive poate motiva initierea masurilor preventive adecvate. Acestea sunt cu atat mai importante cu cat esecul conceptiei afecteaza ulterior increderea in sine, visurile pentru viitor si relatiile cu cei din jur. Sentimentele de vina si starea de tensiune permanenta pot distruge iremediabil relatia de cuplu. Mai mult, presiunea se poate extinde la nivelul intregii familii, deoarece inabilitatea de a avea copii inseamna si inabilitatea de a avea nepoti. De aceea, abordarea infertilitatii presupune o munca in echipa, ce solicita intelegere, rabdare si comunicare intre toti cei implicati: familie, prieteni, medici specialisti si nu in ultimul rand, consilieri si psihologi.
Conform datelor furnizate de Agentia Nationala de Transplant, in Romania s-au nascut in ultimii 5 ani aproximativ 1900 de copii conceputi prin tehnici de fertilizare in vitro. Dintre acestia, peste 500 sunt realizari ale Clinicii Gynera, alaturi de multi alti copii ajutati sa vina pe lume cu alte tehnici de reproducere asistata. Rata de succes de aproximativ 50% a tratamentelor FIV confirma performanta exceptionala in raport cu contextul european, media ratei de succes situandu-se la 35% in Europa. Cu aceste rezultate remarcabile, Clinica Gynera se pozitioneaza ca lider de necontestat al medicinei reproductive romanesti. Dupa castigarea doi ani consecutiv a locului 1 in Topul firmelor din Romania, premii acordate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in 2012 si 2013, Clinica Gynera a obtinut si binemeritata recunoastere internationala. In 2014, clinica a castigat „International Quality Award”categoria Gold, trofeu care ii va fi decernat la sfarsitul acestei luni in cadrul unei ceremonii prestigioase desfasurata la New York.
La baza succesului clinicii sta o echipa profesionista si dedicata. Gynera ofera pacientilor, pe langa un plan de tratament personalizat, si programe de consiliere, nutritie, monitorizarea sarcinii pana la nastere, toate acestea in atmosfera calda si prietenoasa a sediului clinicii, aflat in zona Dorobanti, pe str. Constantin Aricescu nr.8.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro