Clisma este o procedură naturală, simplă și nedureroasă, utilizată pentru a curăța corpul de toxine. Deși acesta nu este singurul motiv. Cum funcționează o clismă, cum să o pregătească și cine ar trebui să evite aceasta procedura?
Stilul de viață este de obicei atât de intens încât corpul nostru nu poate ține pasul cu regenerarea și autocurățarea. De la an la an, toxinele se acumulează în organe (rinichi, ficat, intestine), ducand la acumularea de toxine si pietre, care sunt cauza multor probleme de sănătate.
Susținatorii medicinei naturale propun în acest caz efectuarea curățării cu prin remedii casnice. Una dintre metode este spălarea regulată a intestinului gros, adică clisma (care presupune introducerea de lichid în colon, cu ajutorul unui irigator pentru clisma). Aceasta procedura dizolvă orice resturi de alimente, pietre și depozite rămase.
Clisma este destul de populară, deși nu toată lumea o priveste cu ochi buni. Unele persoane sunt de parere că spălarea colonului distruge microflora sănătoasă. Susținătorii clismelor, la rândul lor, sustin ca datorita stilului de viață actual, a calitatii și cantitatii de alimente și medicamente consumate, nu există perosana care să aibă microflora intestinală intactă.
• Elimină constipația (înmoaie materia fecală, îmbunătățește motilitatea intestinală și facilitează expulzarea conținutului)
• elimină paraziții care trăiesc în intestin,
• îndepărtează ciupercile și produsele de fermentare,
• contribuie semnificativ la purificarea sângelui,
• îmbunătățește activitatea tuturor celorlalte organe,
• întărește sistemul imunitar,
• reglează greutatea corporală,
• ajută la eliminarea problemelor de piele și a durerilor de cap.
Există două reguli generale care garantează eficacitatea și siguranța clismei:
1. Apa folosită pentru clismă nu trebuie să depășească o anumită temperatură. Temperatura adecvată a fluidului este temperatura corpului de 36 grade C - 38 grade C, maxima dar rar utilizată este de 40 grade C. Depășirea acestei temperaturi poate distruge mucoasa subțire a anusului. Putem măsura temperatura apei cu un termometru obișnuit.
2. Cantitatea de apă utilizată pentru clismă nu trebuie depășită. Începătorii pot începe cu 0,5 litri de apă și o pot crește treptat, dar nu trebuie sa depășeasca 1-1,5 litri de apă.
Clisma este o metodă ieftină și simplă care poate fi realizată cu succes acasă. Procedura necesită:
• 1.5-2l irigator clisma (infuzor). Poate fi achiziționat din magazinul Sam Distribution. Irigatorul este format dintr-o pungă de cauciuc sau folie, un tub și o canulă rectală,
• lichid, de obicei o soluție compusa din apă si sare, suc de lămâie, ceai de plante, cafea, ulei de măsline etc.,
• o pătură sau un prosop
• un probiotic.
Când să faci o clismă - Cel mai bun moment este dimineața între orele 5:00 și 7:00, când intestinul este incarcat. Se recomandă să o faceți (dacă este posibil) după defecarea naturală. Clisma se poate face și seara, între orele 20 și 21.
Pregătirea lichidului pentru clismă.
Unde să faci o clismă - Cel mai bun loc pentru a face clisma este în baie. Următorul pas este să atârnați irigatorul la o înălțime adecvată care să permită fluidului să curgă lin prin tub. Inaltimea optimă este la 1-1,5 m de podea. Aceasta garantează o presiune adecvată (nu prea mare și nici prea mică) a apei.
Umplerea și ungerea irigatorului clismă - Asigurați-vă că robinetul este închis. Se toarnă lichidul pregătit în irigatorul suspendat.
Cea mai bună poziție pentru clismă - Zona din jurul anusului, la fel ca si canula irigatorului, este lubrifiata usor cu crema. Ne întindem pe partea stângă (în cadă poate fi dificil, așa că să încercăm să ne intindem pe partea stângă).
Efectuarea unei clisme - Următorul pas este deșurubarea supapei. Când toată soluția a fost introdusă în colon, închidem robinetul și tragem încet canula din anus. Ne întindem pe spate si stam in această poziție timp de aproximativ 10 minute.
Eliminarea conținutului din colon - Această parte este cea mai puțin plăcută - veti avea o mișcare intestinală, în timpul căreia se elimina toate toxinele.
Se recomandă consumul unui supliment probiotic cu culturi de bacterii vii sau alte preparate care susțin reconstrucția florei intestinale.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro