Companiile controleaza mai atent costurile cu echipamentele IT

21 mai 2014
Autor:
TROMPETTE

Recesiunea a schimbat și comportamentul de cumpărare al companiilor care au început să supravegheze mai atent cheltuielile cu echipamentele IT. Dacă înainte de recesiune, durata de utilizare a echipamentelor IT de la PC-uri până la servere era de 4-5 ani, perioadă după care erau înlocuite cu altele noi, acum strategia pentru menținerea și îmbunătățirea performanțelor este mult mai restrictivă în ceea ce privește costurile. De cele mai multe ori se optează pentru înlocuirea componentelor care nu mai dau randament, nu a întregului sistem

Această schimbare a comportamentului a dus la scăderea drastică a vânzărilor de PC-uri, desktop-uri sau laptopuri noi în ultimii ani, ceea ce a dus la deschiderea unor noi oportunități pe piață pentru componente și piese de schimb. Cererea componentelor a crescut într-un ritm similar cu scăderea cererii pentru sistemele noi. Majoritatea producătorilor globali au resimțit această schimbare bruscă a comportamentului de cumpărare al companiilor și au fost nevoiți să se reprofileze pe alte nișe pentru a contracara scăderile de pe piața sistemelor noi.

Reducerea costurilor cu înlocuirea echipamentelor IT a determinat o creștere a cererii pentru mentenanță și pentru piese se manifestă și pe piața românească. Firmele străine și autohtone s-au aliniat la tendințele globale și analizează mult mai atent cheltuielile. Orientarea către componente și piese de schimb este sesizată clar și din graficul de vânzări al magazinului online specializat Laptop-Direct.ro, comenzile venite din partea companiilor pentru componente a crescut cu 25% primele trei luni din 2014, față de perioada similară a anului trecut. Chiar dacă semnele redresării economice sunt din ce în ce mai clare, companiile sunt încă foarte precaute atunci când vine vorba de cheltuieli.

Laptopul este cel mai utilizat instrument de lucru în mediul business, fapt care poate fi observat și din cererea specifică de componente de laptop. Nevoile de performanță cresc într-un ritm alert, iar echipamentele se uzează moral mult mai repede decât se întâmpla în urmă cu cinci ani, de exemplu. Un laptop nu poate fi schimbat o dată la șase luni pentru a se menține în topul performanțelor, așa că utilizatorul business îi adaptează performanțele la nevoi prin achiziția de componente care vor oferi performanțe crescute strict pe segmentele de exploatare ale utilizatorului.

„Pe lângă această uzură morală, intervine și uzura fizică. Exploatarea intensivă duce la vicii de funcționare a tastaturii, a bateriei sau chiar a ecranului, ceea ce presupune înlocuirea acestor componente. Înlocuirea componentelor uzate a fost un alt element care a generat creșterea vânzărilor pe segmentul de componente pentru PC-uri.” explică Bogdan Voinea, Marketing Manager la Laptop-Direct.ro.

Deși laptopurile sunt principalul instrument de lucru pentru aplicații grafice, de programare sau de editare și redactare de text, pentru comunicarea mobilă, inclusiv e-mail sunt preferate tabletele, mult mai ușoare și cu o autonomie mult mai mare. Tabletele și smartphone-urile au înlocuit o serie dintre funcțiile de bază ale laptopului, acesta rămânând un instrument pentru utilizatorii de un nivel mediu și avansat.

Despre Laptop-Direct.ro

Laptop-Direct.ro este un magazin online specializat în comercializarea componentelor pentru laptopuri. Magazinul propune o oferă variată de componente compatibile cu cea mai mare parte a tipurilor de laptopuri, la un raport calitate-preț competitiv.
 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram