Conferinta de lansare a proiectului ”Vreau sa fac practica ca sa devin inginer cautat” 200 de studenti din regiunea de dezvoltare

10 iulie 2012

Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 13.07.2012, orele 13:00, in incinta Facultatii de Hidrotehnica din cadrul Universitatii de Constructii din Bucuresti, in Amfiteatrul Radu Priscu (sala II – 7). Evenimentul va aduce in fata studentilor partenerii implicati in derularea proiectului, precum si potentiali angajatori din domeniul ”Ingineria Sistemelor – Automatica si Informatica Aplicata” care vor aborda problematica dezvoltarii unei piete a muncii moderne, flexibile si inclusive, precum si a incluziunii tinerilor absolventi in munca. De asemenea, pe durata intregului eveniment, invitatii si participantii vor identifica oportunitatile existente pentru dobândirea experientei practice si de facilitare a tranzitiei la viata activa.

In cadrul conferintei de lansare, managerul proiectului – Mariana Marinescu (UTCB) - alaturi de reprezentantul partenerului 1 – UPB - si cel al partenerului 2 - Rodica Lupu (Senator JCI si antreprenor), vor prezenta activitatile proiectului, metodologia si conditiile de participare in cadrul programului, precum si alte resurse puse la dispozitia studentilor, necesare efectuarii in conditii optime a stagiilor de practica, ghidul de practica si portalul proiectului– sursa importanta de informatii disponibila practicantilor, publicului tinta, cât si generatiilor viitoare de studenti. Printre invitatii la eveniment se numara si decanul Facultatii de Hidrotehnica – prof. univ. dr. ing. Ioan Bica.

In contextul necesitatilor actuale din domeniul economic si tehnologic, a dificultatilor cu care se confrunta absolventii invatamântului superior in momentul angajarii si a adaptarii la cerintele pietei muncii, proiectul isi propune sa dezvolte pe termen lung cooperarea intre universitati si mediul de afaceri, contribuind in acest mod la cresterea ocupabilitatii viitorilor absolventi, printr-o mai buna corelare a programelor de studii cu dinamica si cerintele pietii muncii. Experienta unui stagiu practic de calitate ofera posibilitatea aplicarii si testarii cunostintelor teoretice, sporind adaptabilitatea tinerilor absolventi la exigentele primului loc de munca relevant.

Astfel, in perioada iulie 2012 – octombrie 2012, 200 de studenti din regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ifov vor avea ocazia sa isi dezvolte competentele si abilitatile practice prin participarea la stagii de pregatire practica optimizate din domeniul "Ingineria Sistemelor - Automatica si Informatica Aplicata" (IS-AIA), in vederea imbunatatirii insertiei acestora pe piata muncii. Stagiile de pregatire practica vor permite acestora asimilarea eficienta a cunostintelor si dezvoltarea de competente si abilitati practice necesare insertiei pe piata muncii, oferind cadrul propice pentru imbunatatirea aptitudinilor de lucru in echipa si chiar oportunitati concrete de angajare in cadrul agentilor economici, dupa finalizarea stagiilor.

Vom incuraja, astfel, promovarea si dezvoltarea parteneriatelor in rândul scolilor, universitatilor, intreprinderilor si altor institutii in vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa. In consecinta, miza proiectului este facilitarea accesului pe piata muncii a studentilor, precum si cresterea ratei de ocupare in munca. Mai mult decat atat, proiectul isi propune sa stimuleze dialogul dintre studenti si sa faciliteze crearea unei comunitati virtuale intr-un cadru propice schimbului de idei si de resurse (un forum dedicat in cadrul site-ului proiectului).

La eveniment sunt invitati sa participe studentii din departamentele de „Ingineria Sistemelor-Automatica si Informatica Aplicata” din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Despre initiatorii proiectului

Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti (UTCB) a initiat si este coordonatorul unei retele tematice care cuprinde 131 de institutii partenere din 29 de tari europene si SUA. UTCB are experienta in derularea de proiecte interne si internationale avand tematici diferite in domeniul educational si de cercetare. De asemenea, universitatea a semnat un acord de dubla diploma cu o universitate europeana de prestigiu.
Universitatea Politehnica din Bucuresti (UPB) asigura desfasurarea activitatilor didactice si de cercetare continuând traditia Scolii Politehnice bucurestene, in conformitate cu mijloacele oferite de societatea moderna informationala, pregatind specialisti in diferite domenii tehnice.
Federatia Junior Chamber International Romania (JCI Romania) este o organizatie de tineri lideri, antreprenori si profesionisti, afiliata retelei mondiale Junior Chamber Internationa, care numara peste 200.000 de membri in 120 de tari. Organizatia activeaza in România din 2002, timp in care reprezentarea sa regionala s-a extins in 16 orase, prin intermediul celor peste 150 de membri ce activeaza in arii ca: business, comunitate, dezvoltare personala si internationalism.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram