Principalul obiectiv al proiectului, precum si tema centrala a conferintei de azi, este aceea de a creste gradul de constientizare al clusterului de turism, pentru utilizarea sustenabila si conservarea resurselor naturale si a mediului, precum si cresterea gradului de constientizare asupra schimbarilor climatice.
Partenerii proiectului, ONG Mare Nostrum (Romania), Camera de Comert si Industrie (CCI) Dobrich (Bulgaria) si EUREKA (Bulgaria), au prezentat in cadrul conferintei grupurile tinta ale proiectului, principalele activitati, precum si rezultatele asteptate pana la finalizarea proiectului.
Un prim punct de discutie s-a efectuat in jurul obiectivului principal al proiectului, si anume promovarea modalitatilor prin care se poate realiza o dezvoltare sustenabila a resurselor naturale din zona transfrontaliera romano-bulgara. Apoi, a fost abordata tema educarii clusterului de turism şi a consumatorului de servicii turistice in regiunile Dobrich şi Constanţa despre nevoia unei utilizari sustenabile a resurselor naturale.Un al treilea obiectiv al proiectului se va axa pe introducerea metodelor si sistemelor clusterului de turism pentru managementul si protectia mediului (certificarile europene EMAS si Eco Label).
Dintre rezultatele si beneficiile asteptate in urma implementarii acestui proiect, au fost amintite: constientizarea crescuta a clusterului de turism si a consumatorilor de servicii turistice despre protectia mediului si combaterea schimbarilor climatice, despre ariile protejate si punctele de reper naturale din regiune, crearea conditiilor necesare pentru o dezvoltare durabila a regiunii transfrontaliere, capacitatea crescuta a IMM-urilor din clusterul de turism pentru o dezvoltare durabila, asigurarea unor bune premise pentru dezvoltarea eco-turismului, precum si manifestarea unui interes crescut asupra acestuia.
La conferinta au participat jurnalisti romani si bulgari, reprezentanti ai autoritatilor locale din Bulgaria, reprezentanti ONG si ai IMM-urilor din turism (sau cu atributii in domeniu) atat din Romania, cat si din Bulgaria.
Proiectul se desfasoara pe perioada a 18 luni, din data de 21.04.2012 pana la data de 21.10.2013, are un buget total de 533.670 € si este finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria 2007-2013.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro