Timp de trei zile, importanti medici din diabetologia romaneasca cat si invitati straini de seama, aduc in prim plan subiecte legate de diagnosticarea precoce a diabetului zaharat si cele mai noi metode terapeutice in managementul pacientilor diagnosticati cu aceasta afectiune.
”Congresul din acest an incununeaza colaborarea unor personalitati marcante din domeniul diabetologiei, care timp de un deceniu au sustinut activitatea stiintifica a Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. An de an s-au organizat reuniuni de prestigiu in abordarea multidisciplinara a diabetului zaharat. Ma simt onorat sa iau parte la un eveniment care face bilantul multor ani de cercetare in domeniul diabetologiei, a multor actiuni medicale realizate in centrele de excelenta din Romania. Acesta evolutie constanta se observa la nivelul persoanelor cu diabet, care beneficiaza de metode terapeutice tot mai sigure si mai eficiente”, a declarat conf. univ. dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.
In cadrul evenimentului, speakeri recunoscuti in domeniu, precum si specialisti in cardiologie, nefrologie, oftalmologie si gastroenterologie, abordeaza teme de interes pentru tratarea adecvata a diabetului zaharat si cauta solutii pentru un management cat mai eficient al diabetului zaharat.
Dintre temele dezbatute in cadrul congresului, amintim: Individualizarea in tratamentul neuropatiei diabetice – conf.univ.dr. Ioan Andrei Veresiu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice; Optimizarea insulinoterapiei la persoanele cu diabet zaharat tip 2: initiere in timp adecvat, cu titrare eficienta, sigura si asumata - prof.univ.dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane; Studiul national al prevalentei prediabetului, diabetului, dislipidemiei, supraponderii, obezitatii, hiperuricemiei si boli cronice de rinichi in Romania - prof.univ.dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice; Importanta controlului glicemic la pacientii cu diabet zaharat tip 2 – prof.univ.dr. Amorin Popa, presedintele Societatii Romane de Neuropatie Diabetica; Optimizarea insulinoterapiei in diabetul zaharat tip I – conf.univ.dr. Gabriela Roman; Deficitul de fier la pacientul diabetic. De interes pentru diabetolog sau nu? – prof.univ.dr. Cristian Serafinceanu, Educatia centrata pe pacient – un concept teoretic transformat in necesitate practica - sef lucrari dr. Cornelia Bala.
Manifestare de traditie in diabetologia romaneasca, cel de-al 10-lea Congres al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice marcheaza editia aniversara printr-o serie de sesiuni si simpozioane speciale la care au fost invitati unii dintre cei mai importanti diabetologi la nivel international: Alberto de Leiva – profesor, Universitat Autonoma de Barcelona, Gyorgy Jermendy – profesor, Departamentul de Medicina Interna Spitalul Bajcsy-Zsilinszky, Budapesta, Massimo Massi Benedetti – profesor, Universitatea din Perugia, Peter Rossing – profesor, Steno Diabetes Center, Danemarca, Helmut Schantz – profesor, Ruhr-Universitat Bochum, Freimut Schliess – profesor, Institutul de Cercetare Transnational DZITM, Oliver Schnell – profesor, Membru executiv al Consiliului de Administratie al Grupului de Cercetare in Diabet, Centrul Helmholtz, Munich, Tsvetalina Tankova – profesor, seful Departamentului de Diabetologie, Centrul Clinic de Endocrinologie, Universitatea de Medicina, Sofia.
”Diabetologia romaneasca este o diabetologie internationala. Ma bucur ca sunt prezent la aceasta editie aniversara a Congresului Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Am asistat la sesiuni stiintifice extrem de interesante, care s-au bucurat de o prezenta masiva in randul medicilor, ceea ce arata o calitate indiscutabila a discursului stiintific”, a declarat Alberto de Leiva - profesor, Universitat Autonoma de Barcelona.
Un loc important in programul congresului il ocupa prezentarile legate de managementul persoanei cu diabet zaharat. Reprezentantii Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice considera ca aplicabilitatea acestor sesiuni stiintifice la nivelul pacientilor, au ca scop final cresterea calitatii vietii, prin aplicarea tratamentului corespunzator si prin adoptarea unui stil de viata sanatos.
Evenimentul este organizat stiintific de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, sub egida Academiei Romane.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro