Congresul Naţional de Neuropatie Diabetica şi Piciorul Diabetic cu participare internaţionala 2014

15 septembrie 2014

Se estimează că diabetul zaharat afectează mai mult de 10% din populaţia României. Concret, rezultatele studiului naţional PREDATORR, făcute publice anul acesta, arată că aproape două milioane de români trăiesc cu această afecţiune, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 11,6%. Dintre aceştia, cel puţin o treime dezvoltă una dintre cele mai severe complicaţii ale diabetului zaharat, şi anume neuropatia diabetică, se arată în literatura de specialitate.

În neuropatia diabetică, membrele inferioare sunt cele mai afectate părţi ale corpului. Astfel, persoanele cu diabet zaharat prezintă un risc de amputaţii de 25 de ori mai mare decât în rândul populaţiei generale. Din fericire, riscul de amputaţii poate fi prevenit cu succes, prin îngrijirea corespunzătoare a persoanelor cu diabet zaharat. Pentru o informare cât mai corectă asupra acestei afecţiuni, Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab organizează Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic, cu participare internaţională. Manifestarea va avea loc la Bucureşti, în perioada 16-18 octombrie 2014.

Congresul Neurodiab 2014 îşi propune să îmbunătăţească nivelul de educație medicală în domeniul neuropatiei diabetice şi piciorului diabetic, fiind vorba de patologii complexe, invalidante şi costisitoare. De asemenea, temele manifestării vor sublinia necesitatea abordării multidisciplinare în neuropatia diabetică, spre beneficiul persoanelor afectate de această complicație.

„Ediţia din acest an a Congresului Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic este dedicată analizei în profunzime a celor mai actuale teme legate de aceste patologii. Bineînţeles, accentul va fi pus în special pe cercetarea ştiinţifică şi practica clinică. În 2014 vom continua ceea ce am început anul trecut, şi anume să încurajăm schimbul de experienţă atât în timpul dezbaterilor interactive, cât şi în pauzele dintre sesiunile ştiinţifice. De ce? Pentru că informarea permanentă este cheia formării noastre profesionale, în beneficiul pacienților noștri”, a declarat conf. dr. Ioan Andrei Vereşiu, preşedintele Societăţii de Neuropatie Diabetică – Neurodiab.

Pe parcursul celor trei zile de lucrări ştiinţifice şi seminarii tematice, participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu unii dintre cei mai importanți profesioniști internaționali din domeniu, precum și cu reputaţi specialişti români. Printre invitaţii de seamă de peste hotare amintim: prof. dr. Roy Freeman (Universitea Harvard, SUA), prof. dr. Aaron Vinik şi prof. dr. Etta Vinik (Universitatea Eastern Virginia, SUA), prof. dr. Dan Ziegler (Universitatea Dusseldorf, Germania), prof. dr. Peter Kempler (Universitatea Semmelweiss Budapesta, Ungaria), prof. dr. Rodica Pop Buşui (Universitatea Michigan, SUA), dr. Alin Ştirban (Universitatea Dusseldorf, Germania), dr. Edward Jude (Universitatea Manchester, Anglia), dr. Mitra Tavakoli (Universitatea Manchester, Anglia) şi dr. Vilma Urbancic (Universitatea Liubliana, Slovenia).

În 2014, Congresul Național de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic va avea un program complex, cu sesiuni de prezentare a celor mai noi tehnici de diagnostic a neuropatiei diabetice, ateliere interactive în domeniul microscopiei confocale de cornee şi a sistemelor de analiză cardiovasculară şi neuropatie autonomă. De asemenea, vor fi organizate şi dezbateri referitoare la rolul podiatrului în echipa multidisciplinară de abordare a piciorului diabetic.

Manifestarea ştiinţifică anuală a Societăţii de Neuropatie Diabetică a purtat până în 2014 denumirea de Conferinţă Naţională. Datorită adresabilităţii crescute a specialiştilor implicaţi în această patologie, precum şi a problematicii neuropatiei diabetice şi a piciorului diabetic, conducerea Neurodiab a decis schimbarea denumirii în Congresul Naţional de Neuropatie Diabetică şi Piciorul Diabetic.

-------------------------------------
Despre Neurodiab

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab are drept scop desfăşurarea de activităţi cu caracter medical, ştiinţific, de cercetare şi pregătire profesională în domeniul medical, pentru dezvoltarea şi studiul neuropatiei diabetice în România și nu numai.

De asemenea, Neurodiab organizează programe educaţionale pentru pacienții cu diabet zaharat în vederea prevenirii și informării legate de neuropatiei diabetice, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor Diabeticilor din România (FADR) şi Asociaţia Română de Educaţie în Diabet (ARED).

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram