Pentru ca sezonul estival se apropie cu pasi repezi, cu siguranta ne gandim deja la urmatoarea destinatie de vacanta. Si ce poate fi mai frumos decat un concediu in Constanta, oras cu deschidere la Marea Neagra?
Pe teritoriul judetului Constanta se afla numeroase atractii turistice inedite, pe care nu ar trebui sa le ratam.
Orasul este pe placul turistilor, ce aleg sa revina anual aici, tocmai pentru aerul sarat, atmosfera de vara, dar si pentru a se bucura de mare.
Nimic nu este mai placut decat sa ne plimbam pe Faleza Cazino, avand parte de un peisaj incantator.
O cladire emblematica pentru Constanta este Cazinoul, cu o vechime de peste 100 de ani. In vremurile trecute, acesta gazduia o sala de teatru, sala de jocuri de noroc, cinema, cat si un restaurant select.
Si Portul Turistic Tomis este o locatie de neratat, daca va doriti sa gustati din preparatele locale, printre care se numara chefalul preparat pe un pat de sare, asezonat cu un sos delicios de usturoi.
Portul Tomis este spectaculos si seara, cand farurile se oglindesc in apa marii, privelistea fiind unica.
Construit intre anii 1858-1860, Farul Genovez are o inaltime de 8 metri si poate fi regasit in apropiere de Cazino.
Farul a fost functional pana in anul 1913, ca mai apoi sa fie transformat intr-un obiectiv turistic important al orasului.
Marea Moschee Carol I se numara printre lacasurile de cult cel mai des vizitate de turistii ce ajung in Constanta.
Construita in Piata Ovidiu, la indemnul lui Carol I, Marea Moschee este considerata a fi un simbol al diversitatii religioase dobrogene, avand un aspect impunator.
Cei ce aleg sa viziteze lacasul de cult, vor putea remarca elementele arhitecturale egiptene, brancovenesti si bizantine, iar urcand cele 140 de trepte interioare, vor avea parte de o imagine panoramica asupra unei parti din oras, cat si asupra marii.
Dupa cum bine stim deja, Constanta este un oras port, unde influentele maritime se observa cu usurinta, la orice pas.
Muzeul Marinei este cea mai importanta institutie de profil din Romania. Aflata langa port, cladirea construita in stil brancovenesc gazduieste o colectie impresionanta de noduri marinaresti, uniforme de marina, ancore, etc.
Si la capitolul „parcuri”, Constanta se afla in top, aici existand numeroase astfel de locatii, frumos amenajate. Spre exemplu, Parcul Arheologic este pe placul multor persoane, deoarece aleile acestuia se aseamana foarte mult cu salile de expozitie ale unui muzeu istoric.
Stradela Vantului se numara printre cele mai inguste strazi din oras, asemanandu-se cu Strada Sforii, din Brasov. Totusi, multe persoane tind sa creada ca aceasta este mult mai frumoasa, deoarece printre casele vechi se intrezareste marea.
Avand in vedere toate cele mentionate, putem spune ca orasul Constanta este un oras cu potential turistic foarte mare, iar numarul persoanelor ce ajung in acest loc creste, de la an, la an.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro