Din perspectiva statisticilor peste 1 miliard de persoane de pe intreg mapamondul se confrunta cu diferite probleme neurologice. Fie ca vorbim despre boala Alzheimer, scleroza multipla, boala Parkinson, migrene, epilepsii, accidente vasculare cerebrale sau diferite infectii la nivelul sistemului nervos, procentul persoanelor afectate de astfel de diagnostice este in continua crestere.
Pornind de la acest aspect, este foarte importanta preventia in cazul afectiunilor neurologice. Toate acele persoane care resimt anumite manifestari si care la recomandarea medicului primesc o trimitere pentru consultatie neurologie Bucuresti, este indicat sa se prezinte la o astfel de consultatie de specialitate.
Cum se desfasoara consultatia neurologica?
Orice consultatie neurologica este efectuata doar sub supravegherea unui medic specialist intr-un centru medical sau intr-un cabinet medical. Exista mai multe etape in cadrul consultului neurologic. Etapa intai este data de o discutie dintre medic si pacient. Medicul va solicita pacientului sa relateze simptomele sau manifestarile care i-au ridicat intrebari sau care l-au convins ca este momentul sa se programeze pentru un control neurologic.
Etapa a doua presupune examinarea starii de sanatate a pacientului de catre medicul neurolog. Examinarea se va focusa pe anumite aspecte esentiale in neurologie. Desigur, in raport cu starea generala a pacientului sau cu eventuale alte diagnostice deja existente in cazul anumitor pacienti.
Printre aspectele specifice in domeniul neurologiei pe care medicul la va examina se refera la nervii fetei si ai gatului, prezenta tonsului la nivel muscular, gradul de mobilitate la nivel muscular, echilibrul si reflexele pacientului atunci cand este supus la anumiti stimuli, simturile, memoria, limbajul, vorbirea, puterea de a se concentra si abilitatile cognitive ale pacientului.
Tot in cadrul consultatiei neurologice regasim si o serie de investigatii suplimentare pe care medicul le poate solicita pentru a se lamuri asupra diagnosticului. Investigatiile suplimentare se refera la anumite seturi de analize complexe care implica realizarea unor tomografii computerizate, imagini cu rezonanta magnetica, punctii lombare sau electroencefalograma si electromiograma. Oricare dintre etapele enumerate mai sus sau toate la un loc pot fi efectuate intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti.
Cand consultatia neurologica devina necesara?
De multe ori simptomele sau manifestarile care pot semnala o problema de natura neurologica pot fi asociate cu alte probleme medicale sau cu oboseala. In anumite cazuri pacientii confunda astfel de simptome si ignora manifestarile care ar putea sa conduca la ideea unei probleme la nivel neurologic.
Indiciile cele mai frecvente cuprind starile de ameteala si de lesin frecvente, slabiciunea la nivel muscular, insomnii sau tulburari de somn, tulburari de memorie, dureri de cap bruste, dureri de cap severe care devin mai intense, tulburarile de vorbire prin dificultatile de a controla limba, buzele sau in formularea de idei coerente, durerile la nivelul membrelor, a spatelui sau a gatului, dureri la nivelul fetei sau o sensbilitate mare la curent.
Semnale grave care indica o problema neurologica implica mersul instabil, dificultatile in coordonarea miscarilor, miscarile necontrolate la nivelul bratelor si capului, dar si deficientele de ordin vizual. Pentru oricare dintre manifestarile de mai sus se recomanda servicii de neurologie Bucuresti.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro