ONG Mare Nostrum încheie seria activităţilor organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre–ediţia 2011. Concursul “Marea Neagră între fantezie şi realitate”, “Târgul ludic” şi competiţia “Proiecţii în viitor–litoralul anului 2050” reprezintă ultimele trei activităţi din cadrul acestui eveniment şi se vor desfăşura în intervalul 29.10 – 1.11.2011.
În cadrul “Târgului ludic”, elevii vor avea ocazia de a se implica, în mod practic, în jocuri şi activităţi distractiv–educative, vizând o gamă largă de aspecte de mediu. Aceştia vor putea participa la scurte prezentări pe teme de mediu, vor viziona filmuleţe cu teme eco şi vor interacţiona cu voluntarii şi angajaţii Mare Nostrum. Acţiunea va avea loc sâmbătă, 29 octombrie 2011, începând cu ora 11.00, în Tomis Mall Constanţa (etaj 3) şi este destinată atât instituţiilor de învăţământ, cât şi cetăţenilor interesaţi de protecţia mediului. Tot sâmbătă, de la ora 16.30, vor fi desemnaţi şi câştigătorii concursului “Proiecţii în viitor–litoralul anului 2050”, activitate care s-a adresat liceenilor de la şcolile constănţene şi s-a desfăşurat în perioada 14.09–21.10.2011. Concursul a avut ca temă proiectarea litoralului anului 2050 prin intermediul unor metode electronice originale.
Cea de-a treia activitate, este concursul “Marea Neagră între fantezie şi realitate”, care va avea loc pe 1 noiembrie 2011 la Sf. Gheorghe. Acesta se adresează instituţiilor de învăţământ din localitate şi se desfăşoară în cadrul proiectului “Îmbunătăţirea stării de conservare a biodiversităţii marine din zona costieră românească, în special a delfinilor”. Competiţia are două subsecţiuni, implicând atât realizarea unor figurine din plastilină întruchipând vieţuitoare marine, cât şi o paradă de costume eco realizate din deşeuri.
“Aceste trei activităţi sunt ultimele din seria acţiunilor dedicate Zilei Internaţionale a Mării Negre. Şi, deşi se adresează, în majoritate, instituţiilor de învăţământ, vizează şi comunitatea locală. Tocmai de aceea, îi aşteptăm, la Târgul ludic, şi pe cetăţenii interesaţi de protecţia mediului şi dornici să le împărtăşească şi celorlalţi păreri sau sugestii despre cum pot adopta un mod de viaţă responsabil. În ceea ce priveşte concursurile, intenţionăm să folosim creaţiile elevilor ca mijloc de informare şi conştientizare, dar şi ca exemplu de responsabilitate faţă de mediu. Ne dorim ca implicarea copiilor, originalitatea şi creativitatea lor, să reprezinte un semnal de alarmă cu privire la gravele probleme cu care se confruntă zona costieră românească şi mediul înconjurător în ansamblu.”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum.
Scopul principal al evenimentului „Ziua Internaţională a Mării Negre” este creşterea gradului de conştientizare a autorităţilor locale şi a cetăţenilor, cu privire la necesitatea imperativă a unui management durabil al zonei costiere româneşti.
Parteneri: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Fotografa.ro şi Observator de Constanţa, Blogatu.ro
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro