Prin intermediul jocului, SOS Masina cu Jucarii ii implica pe copii in diverse activitati cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa isi dezvolte imaginatia, atentia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, increderea in sine, simtul dreptatii si egalitatii, abilitatile motrice. Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului, imbunatatirea relatiei cu parintii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei si a tolerantei. De asemenea, favorizeaza socializarea si promoveaza jocurile de grup care ii aduc impreuna atat pe copii, cat si pe adulti (indiferent de sex, religie, etnie etc).
In anul 2010, SOS Masina cu Jucarii a bucurat, prin intermediul jocurilor propuse, copiii afectati de inundatii din judetele Botosani, Suceava si Bacau si a organizat activitati de vacanta pentru copiii din judetele Arad, Timis, Sibiu si Valcea. Au fost desfasurate 35 de activitati in cadrul celor patru turnee de vara, ce au implicat un numar de 3788 de copii de toate varstele. De asemenea, Masina cu Jucarii a desfasurat constant, pe toata perioada anului, activitati de joc educativ in Bucuresti in parcul Plumbuita, parcul Drumul Taberei si parcul Bazilescu pe durata verii, iar in sezonul rece in centre rezidentiale si de zi: Centrul de zi JO-YO, Centrul rezidential si de zi “Sf. Macrina”, Centrul de zi “Eu si prietenii mei”, Centrul de zi “Usa deschisa” si Centrul de zi si rezidential “Sf. Iustinian”.
Dupa proiectul „Atentie! Se circula!”, prin care copiii din clasele primare din Bucuresti si-au consolidat in anul 2010 cunostintele de circulatie rutiera, anul acesta SOS Masina cu Jucarii va realiza un proiect educational centrat pe Drepturile Copilului, astfel incat cei mici sa inteleaga cat mai bine care le sunt drepturile si responsabilitatile.
SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundatia Vodafone Romania sustine proiectul SOS Masina cu Jucarii, finantand 100% activitatea acestui proiect.
Despre SOS Satele Copiilor Romania
SOS Satele Copiilor Romania ocroteste si sprijina astazi peste 1000 de copii in dificultate, care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei lor biologice. De 60 de ani in lume si de 20 de ani in Romania, intervenim oriunde exista un copil si o nevoie, oferind sprijinul nostru. Organizatia SOS Satele Copiilor Romania este membra a SOS Kinderdorf International, retea caritabila prezenta in 132 de tari ale lumii.
Despre SOS Kinderdorf International
SOS Kinderdorf International, cu sediul in Austria, este una dintre cele mai mari organizatii umanitare caritabile din lume. A fost infiintata in anul 1949 de catre medicul Hermann Gmeiner si, in prezent, are 132 de sedii in toata lumea, oferind 1800 de programe si facilitati unui numar de peste 1 milion de beneficiari. In anul 1999 SOS Kinderdorf International a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru Pace, iar in 2000 a primit Premiul “Conrad Hilton” – cel mai important premiu umanitar acordat la nivel international.
Despre Fundatia Vodafone
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 13 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 10 milioane de euro, in sute de programe sociale. Cel mai recent program lansat de Fundatia Vodafone este Voluntar de profesie.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro