In Italia de la inceputul erei noastre, se folosea pe post de desert "turta" de forma rotunda pentru ca aducea noroc, spor in casa si bucurii cuplului proaspat casatorit.
In Rusia vremurilor trecute se ofereau la nunta in loc de tort niste paini elegante si festive de forma circulara, ele simbolizand fertilitatea, sanatatea si bunatatea. Ceva similar insemna la greci prajitura cu seminte de susan taiata de miri.
In Roma Antica, tortul miresei era inlocuit cu painea din grau sau orz care se taia deasupra capului miresei in semn de fertilitate, noroc si prosperitate. Acest obicei s-a pastrat pana in zilele noastre in unele regiuni din Romania si din Scotia. Aici invitatii se inghesuie sa culeaga firimiturile pentru ca viitorul lor sa fie la fel de bun ca al miresei.
Turnul miresei. In anumite zone, invitatii formau la nunta un turn imens din biscuiti sau prajituri tari pentru ca mireasa sa se bucure de cinstea si admiratia oaspetilor. Procesul de fabricare al torturilor de nunta s-a dezvoltat fantastic de-a lungul istoriei.
Francezii foloseau in secolul XVI pe post de desert chifle din grau acoperite cu crema, iar acest obicei este un progres pentru designul tortului de nunta care se apropie tot mai mult de stilul de tort al zilelor noastre.
Englezii din perioada medievala au introdus la randul lor tortulete mici ca niste briose acoperite cu o glazura din zahar. Mirii se sarutau peste turnul din briose, iar daca ei reuseau sa isi ofere momente de tandrete fara sa darame turnul dulce, proaspetii insuratei urmau sa se bucure de o viata imbelsugata.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro