Cum calculăm prețul unui implant dentar?

2 martie 2021
Autor:
Omnia

Un implant dentar este o rădăcină artificială a dintelui realizată dintr-un aliaj nonalergic, care se inserează în osul maxilarului. Este un suport excelent atât pentru o lucrare protetică detașabilă cât și pentru una fixă.

Pentru a restabili întreaga dantură, implantul dentar este cea mai rezonabilă soluție, indiferent de vârsta pacientului. Cu toate acestea, pentru mulți, factorul de preț devine o constrângere. Într-adevăr, nu toată lumea își permite să plătească sute de euro pentru o procedură medicală. Dar mai întâi, să înțelegem pentru ce anume plătește pacientul.

Care sunt factorii de care depinde prețul unui implant dentar?

Intervenția de implant dentar este un serviciu complex, al cărui cost este influențat de o serie de factori.

Numărul de dinți care necesită restaurare. În funcție de numărul de dinți care trebuie restaurați, va fi necesară o cantitate diferită de muncă și de materiale. Dar, în general, cu cât mai mulți dinți trebuie restaurați, cu atât costul absolut al procedurilor este mai mare și cu atât este relativ mai mic. Cu alte cuvinte, prețul total va fi mai mare în cazul unui număr mare de implanturi, dar prețul per dinte protetic va fi mai mic.

Necesitatea efectuării procedurii de sinus lift. Dacă unul sau mai mulți dinți lipsesc de o lungă perioadă de timp, din cauza lipsei sarcinii în zona edentată, țesutul osos devine mai subțire - pierde volum și densitate. În acest caz, nu este întotdeauna posibilă plasarea implantului la o adâncime suficientă fără o pregătire preliminară. Trebuie fie utilizate modele speciale de implanturi (acestea sunt mai scumpe decât cele convenționale), fie mărirea în volum a osului utilizând grefe de os sau înlocuitori sintetici ai acestuia.

Calitatea materialelor folosite, atât pentru implanturi cât și pentru coroane dentare. Implanturile sunt fabricate de obicei din aliaje de titan hipoalergenice. Cu cât conținutul de titan este mai mare, cu atât implantul este mai scump. În cazuri foarte rare, cu intoleranță individuală la materialele care conțin titan, se folosesc implanturi din dioxid de zirconiu, mai scumpe. Dioxidul de zirconiu este un material modern, folosit și pentru confecționarea coroanelor dentare. Coroanele mai puțin costisitoare sunt cele metalice sau metalo-acrilice, dar sunt mult inferioare în ceea ce privește calitățile estetice. Unele dintre cele mai frecvent utilizate coroane sunt cele metalo-ceramice. Pot fi încadrate în categoriile de preț "economic" și "mediu". Totul depinde de metalul folosit și de producător. Să nu uităm de adaptorul dintre implant și coroană - bontul protetic. Un bont protetic poate fi realizat din metal sau din ceramică. Tipul de bont va afecta, de asemenea, costul implantării.

Necesitatea efectuării extracțiilor dentare și altor proceduri suplimentare (igienizare profesională, tratamente dentare și gingivale). Igienizarea cavității bucale este o etapă pregătitoare necesară în cazul în care nu ați stabilit ca regulă să vizitați dentistul de două ori pe an și să mențineți în mod constant sănătatea dinților existenți. În prezența cariilor sau a bolii parodontale, riscul de infecție în zona implantului crește, ceea ce nu poate fi permis.

Atunci când faceți o alegere în favoarea unei anumite clinici, nu vă limitați la o comparație aproximativă a prețurilor. Discutați cu medicii, acordați atenție nivelului serviciilor, reputației centrului medical. Înainte de începerea tratamentului, trebuie să vă asigurați că puteți avea încredere în medicul ales, deoarece nu este vorba doar de costul tratamentului, ci și de calitatea vieții dumneavoastră.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram