Cum poate deveni masa o distracţie zilnica pentru copiii pretenţioşi

12 noiembrie 2013

Toţi părinţii se confrunta la un moment dat cu subiectul alimentaţiei copiilor, în special odată ce aceasta trebuie să fie tot mai diversificată. Copii necesita numeroase vitamine şi minerale pentru o dezvoltare armonioasă, însă nu mulţi dintre ei acceptă schimbările de alimentaţie, mamele fiind nevoite să caute în permanenţă noi idei pentru a stârni apetitul şi curiozitatea micuţilor.

Ce înseamnă o nutriţie sănătoasă?

Este important să se asigure familiei un regim alimentar cât mai variat şi să se evite unilateralitatea. Cine serveşte aceeaşi mâncare în fiecare zi, nu poate oferi celor dragi doza zilnică recomandată de 15% proteine, 30% grăsimi, 55% carbohidraţi şi vitamine esenţiale, fibre, substanţe din plantele nutritive, minerale şi oligoelemente.

Cum pot fi mesele zilnice o distracţie pentru copiii pretenţioşi?

Pentru copii, totul este o joacă, prin urmare, dacă mesele zilnice nu sunt suficient de atractive, atât vizual, cât şi olfactiv, aceştia vor refuza orice schimbare în alimentaţia lor. Copiii tind să mănânce ceea ce le place, preferând în special aromele bine definite.

Primul pas pentru a învăţa un copil să mănânce sănătos, este de a îi înţelege simţurile. Cu cât sunt mai stimulate simţurile în timpul procesului de hrănire, cu atât aceştia vor fi mai deschişi să încerce alimente noi. Mai mult, copii mănâncă şi cu ochii, prin urmare haosul din farfuria copiilor ar trebui evitat, ei iubesc diversitatea ingreientelor, dar întotdeauna frumos separate.

Atunci când încercam să îi îndemnăm pe copii să încerce şi lucruri noi, trebuie să avem în vedere şi limitele lor! În general, copii tind să guste alimentele înainte de a le mânca, prin urmare părinţii pot folosi acest mecanism în favoarea lor. Le pot construi o masă bogată şi diversificata, din care aceştia pot încerca treptat ce le place, un mini test de acomodare, pentru că ulterior alimentele să fie incluse în meniurile zilnice. În cazul în care copilul respinde un anumit aliment, părinţii ar trebui să accepte respinderea acestuia şi să i se ofere un altul în schimb. Copii tind să refuze o parte din meniu şi nu întreaga masă. Mai mult de atât, copii au un simţ al saţietăţii natural, prin urmare părinţii ar trebui să respecte când copilul este satul şiş a evite să îi schimbe acest simţ.

Reinert recomanda pentru micul dejun gama de mezeluri pentru copii Martinel special creată pentru că cei mici să poată savura fiecare moment al mesei. Produsele Martinel au un ambalaj unic, în formă de ursuleţ zâmbitor, care vor reda bucuria şi atenţia copilului tău şi îl vor face să mănânce cu poftă.

Pune-i imaginaţia la lucru cu o nouă reţetă de la Reinert

Atunci când nu mai ştii ce gustare să-i faci micuţului reinventează tradiţionala pizza şi transform-o într-o Pizză cu Salam Martinel în stil Hawaian. Vei avea nevoie de 400 g of faină, 80g drojdie uscată, 200 ml de apă (călduţă), 450 g de piersici proaspete, 375 g roşii, 500 g sos de roşii, 100 g Ementaler râs sau brânză Gouda, 8 felii de Salam Martinel, 1 linguriţă de zahăr, 2 linguriţe de sare şi ulei.

Într-un bol cerne faina după care adăugă drojdia, zahărul, un vârf de sare şi omogenizează compoziţia. Se adaugă apoi apă călduţă şi se frământa până se realizează un aluat pe care îl laşi la dospit 30 de minute.

Ocupă-te apoi de piersici şi cojeşte-le, apoi taie-le în felii puţin mai groase. Se iau roşiile, se spală, se usucă şi se taie în felii.

Se unge o tavă cu puţin ulei, se tapetează cu făină, iar apoi se aşează aluatul în foi subţiri peste care se adauga sosul de roşii, roşiile şi piersicile tăiate felii. Jumătate din brânză rasă se presara peste aluatul de pizza, iar apoi se adauga Salamul Martinel de la Reinert şi restul de brânză având grijă să nu se adauge brânză şi pe capul ursuleţului.

Se introduce tava în cuptorul încins la 200 ° C timp de 20 de minute.

Iată şi câteva sfaturi pentru o super pizza:

• În funcţie de preferinţe, pizza se poate asezona cu verdeţuri şi condimente precum oregano, busuioc sau cimbru. Aceste condimente pot fi adăugate şi în aluatul frământat.

• Nu există limite când vine vorba despre ingredientele ce se pot adăuga pe pizza. Cei cărora nu le plac piersicile le pot înlocui cu ananas pentru o pizză în stil Hawaian. Penru cei care prefera o versiune mai sănătoasă pot adăuga ardei, porumb, ciuperci, spanac, ceapă şi/ sau mozzarella.

Despre Reinert

Gama Martinel este cea mai longeviva gama de mezeluri pentru copii din România. Lansată pe piaţa din România din 2007, gama a cunoscut un progres constant atât în ceea ce priveşte produsele aflate în portofoliul său, cât şi reţetele şi ambalajele produselor.

Calitatea superioară a mezelurilor de la Reinert este rezultatul unui nivel înalt de control al igienei şi selecţia atentă a ingredientelor şi condimentele folosite. Gama de mezeluri Martinel se face remarcată prin ursuleţul Martinel prezent pe ambalaje şi prin design-ul atractiv creat special pentru a-I încânta pe cei mici.

În prezent, în gama Martinel se regăsesc cinci articole: Martinel Pate, Martinel Mortadella, Martinel Salam, Martinel Crenvrustei, Martinel Şuncă şi cel mai nou produs, urmând să li se alăture din septembrie, Martinel Gustărică.
În mai 2013, două dintre produsele gamei - Martinel Mortadella şi Martinel Şuncă - au primit distincţia ”Produsul Anului 2013 » la categoria “Specialităţi din carne pentru copii”, ca urmare a voturilor primite de la consumatorii romani în cadrul competiţiei « Produsul Anului », Competiţia „Produsul Anului” este reprezentată în România de către Media Concept Store, iar mai multe informaţii despre acest concept se pot afla pe www [punct] produsulanului [punct] net.

Mai multe reţete delicioase puteţi găsi pe www [punct] martinel [punct] ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram