Cum poti deveni interpret al naturii?

30 aprilie 2013

La curs au participat 48 de persoane, din diverse domenii de activitate (agenti de turism, studenti, reprezentanti ai ocoalelor silvice din regiune, padurari, profesori, colaboratori Mare Nostrum) din Sinaia, Brasov, Bucuresti si Constanta, care vor sa devina interpreti ai naturii pentru cele patru trasee interpretative din Dobrogea. Fiecare participant a primit un set de materiale informative (ghid, brosuri, pliante, harti) cu cele patru trasee.

Scoala de vara s-a desfasurat pe parcursul a doua zile; prima zi a fost dedicata prezentarilor si instruirii teoretice, unde cursantii au avut ocazia sa invete ce inseamna sa fii interpret al naturii, dar si modalitatea de comunicare cu turistii, astfel incat apropierea sa fie una de succes. De asemenea, au existat si grupuri de lucru, unde participantii, impartiti pe grupe, au intrat in rolul unui ghid, iar prin exercitii practice au invatat cat de importanta este comunicarea. Cea de-a doua zi a fost dedicata parcurgerii traseului de la Canaraua Fetii, intitulat: „Stejarul – martorul tacut al padurii”. Acesta a fost abordat ca un traseu de recunostere, astfel incat in momentul in care ghizii vor veni pe teren cu turistii, deja sa aiba cunostinte despre vegetatie, fauna si principalele puncte de pe traseu. De asemenea, participantii au invatat o serie de jocuri, menite sa pastreze atentia turistilor pe toata durata traseului, dar si cum sa transmita informatia existenta pe panourile amplasate in calea turistilor, astfel incat acestia sa nu isi piarda interesul.

Astfel a decurs lansarea oficiala a celor patru trasee deschise, in prezent, publicului.

Evenimentul s-a terminat cu inmanarea diplomelor si primirea feedback-ului din partea participantilor.

Scopul proiectului este constientizarea, intelegerea si responsabilizarea legate de problemele din zona de coasta, inclusiv activitatea umana si efectele ei.

Durata proiectului este de doi ani, iar costul sau total este de 396 912 euro, cu finanțarea Uniunii Europene prin Joint Operational Programme “Black Sea Basin 2007 – 2013”. Motto-ul proiectului este “Natura fara frontiere”.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram