Cum reduceti pierderile ce provin din alterarea alimentelor? _ Sfaturi pentru profesionisti HoReCa

22 iunie 2016

Daca veti avea ca scop reducerea pierderilor ce survin din alterarea alimnetelor veti putea crea imaginea unui restaurant verde, veti putea creste profiturile si moralul angajatilor dumneavoastra.

Stiti cati bani aruncati la cosul de gunoi in fiecare zi? Nu stiti? Sau stiti acest lucru, dar nu stiti cum puteti preveni pierderile care apar din cauza alimentelor care se altereaza si pe care sunteti nevoit sa le aruncati? Iata cateva sfaturi care va pot ajuta in acest sens.

In fiecare zi, restaurante din intreaga lume arunca tone de produse alimentere in timp ce multi oameni de pe aceeasi Planeta mor de foame. Realitatea in care traim este plina de fapte contradictorii pe care le putem ignora sau nu. Un raport realizat in SUA arata ca procentul rezultat din deseuri alimentare in fast food-uri este de aproape 9.55% iar in restaurante cu servicii complete de 11.3% din valoarea totala a produselor alimentare achizitionate. Costul produselor alimentare pentru prepararea meselor este a doua cea mai amre cheltuiala in industria restaurantelor, imediat dupa costurile de personal. Aceste informatii arata ca puteti reduce costurile cu aproape 10%. Aveti suficiente motive pentru a va organiza mai bine si pentru a gestiona mai bine deseurile rezultate. Scopurile dumneavoastra ar trebui sa fie sa reduceri, sa refolositi si sa reciclati.

Iata cateva sfaturi de la http://www.mafinternational.ro/ privind cele spuse:

- Folositi suficiente echipamente de refrigerare: nu doar frigidere si vitrine frigorifice, ci si congelatoare
- Creati o echipa de persoane responsabile care sa se poata ocupa de gestionarea alimentelor
- Urmariti si analizati deseurile rezultate
- Verificati documentatiile privind bunurile achizitionate si daca este necesar revizuiti unele decizii de achizitie
- Faceti inventar frecvent, cu scopul de a face comparatii intre achizitii si cantitatea de gunoi rezultat
- Schimbati meniul pentru a minimiza cantitatea de resturi alimentare
- Stabiliti reguli in randul angajatilor
- Reciclati tot ce se poate recicla
- Folositi echipamente de refrigerare (frigidere, congelatoare) suficient de mari comparativ cu activitatea pe care o desfasurati. Nu inghesuiti prea multe alimente intr-un congelator sau intr-un frigider pentru a impiedica o circulare adecvata a aerului.

La final dumneavoastra si angajatii dumneavoastra veti vedea rezultatele. Iata o parte din aceste rezultate:

- Reducerea costurilor de produse alimentare si generarea de venituri
- Creati o imagine pozitiva in randul clientilor
- Imbunatatiti practicile agro-alimetnare
- Imbunatatiti performantele echipamentelor de refrigerare
- Impact pozitiv asupra moralului angajatilor
- Impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

Pentru a va asigura ca alimentele nu se altereaza ci sunt pastrate in conditii optime, va recomandam sa va procurati suficiente echipamente de refrigerare (frigidere, congelatoare - http://www.mafinternational.ro/echipamente-refrigerare/congelatoare.html, vitrine frigorifice) de calitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram