Cum să achiziționezi corespunzător traverse de cale ferată

21 iulie 2022
Autor:
IzzyReduceri

Deși achiziționarea de traverse de cale ferată poate fi complicată, nu trebuie să fie așa. Dacă acest domeniu nu a fost unul de interes pentru tine și nu ești priceput în așa ceva, nu este nicio problemă! Cu ajutorul nostru vei putea descoperi totul despre railway sleepers, iar sfaturile noastre cu siguranță îți vor fi de folos în tot procesul. De la alegerea companiei, la alegerea materialului din care sunt confecționate aceste traverse de cale ferată, noi te putem ajuta cu absolut orice!

 

Câteva informații generale despre traversele de cale ferată

După cum probabil știi deja, traversele sunt acele componente ale căii ferate care unesc cele două  șine paralele. Rolul lor este unul major într-o infrastructură feroviară calitativă și sigură. Indiferent că vorbim despre trenuri care transportă călători sau trenuri marfare, este esențial ca siguranța mecanicului sau a pasagerilor să fie asigurată.

Traversele se prezintă și ele de a fi de mai multe feluri. Astfel, putem vorbi de diferite mărimi sau diferite materiale de confecționare ale acestora. În funcție de mărimea lor sau de materialul de confecționare, costurile de întreținere și de achiziționare poate diferi foarte tare. Astfel, trebuie să se ia în considerare locul unde acestea vor fi utilizate, iar luând în calcul multipli factori, vei putea determina tipul de traversă care se potrivește.

Montarea traverselor se face diferit în funcție de materialul și forma acestora. Spre exemplu, montajul unor traverse din beton va fi mult mai dificil. Acest lucru se poate datora formei traversei, materialului, dar și a greutății traversei. Spre deosebire de traversele din lemn, traversele din beton armat pot cântări chiar și de 10 ori mai mult.

Formele și categoriile traverselor de cale ferată

Forma traverselor de cale ferată poate varia în funcție de materialul din care sunt confecționate. Astfel, în cazul traverselor de lemn vom avea 4 tipuri / forme de traverse:

  • Tipul A1 – care prin secțiune transversală se prezintă sub formă dreptunghiulară, aproape pătrată, cu margini și colțuri bine finisate.
  • Tipul A2 – care prin secțiune transversală prezintă colțurile de sus tăiate, muchiile având astfel 45 °.
  • Tipul B – prin secțiune transversală se prezintă o muchie neregulată și alte trei muchii drepte. Astfel, are 3 muchii finisate și o muchie naturală.
  • Tipul C – pe secțiune prezintă o formă de trapez, având 2 muchii / fețe prelucrate, drepte și finisate, iar alte două muchii / fețe naturale.

De reținut este că aceste forme sunt aplicabile doar în cazul traverselor din lemn, celelalte traverse având forme distincte. Dacă întâmpini dificultăți în alegerea formei, experții noștri îți stau la dispoziție oricând pentru a te ajuta.

Mărimea traverselor și utilizările lor în funcție de categorie

Traversele se clasifică în mai multe categorii în funcție de lățimea căii ferate. Astfel vom avea:

  • Traverse de mărime normală – utilizate la liniile de ecartament clasic. Acestea se împart în două categorii: categoria I și categoria II. În categoria I se încadrează traverse cu lățimea de 21 – 26 cm și cu lungimea de 250 – 260 cm. În categoria II se încadrează traversele cu lățimea de 14 – 16 cm și lungimea de 240 cm.
  • Traverse pentru ecartamente înguste
  • Traverse speciale – utilizate în cazul traversărilor sau schimbătoarelor – sunt traverse de tip A1. Acestea au lățimea de 26 cm și o lungime care variază între 280 – 560 cm.
  • Traverse destinate podurilor – unde de obicei se utilizează tot traversele de tip A1, în diverse lungimi, în funcție de caz.

Fabrica noastră se ocupă cu producerea traverselor necesare pentru orice tip de ecartament. Efectuăm și comenzi personalizate, în funcție de nevoile și necesitățile tale.

 

Asigurarea duratei de viață a traverselor

Pentru a ne asigura că traversele vor rezista ca la carte în timp, ne ocupăm în detaliu de procesul de prelucrare al lemnului. O mare importanță o are procesul de impregnare cu creozot de huilă, adică de cărbune. Astfel, lemnul este tratat  împotriva apariției mucegaiului, împotriva microbilor ( creozotul având rol antiseptic ) și împotriva viermilor mâncători de lemn.

Fiecare colaborare și proiect nou este un prilej perfect de a face un client fericit. Așadar, nu ezita să ne contactezi pentru informații suplimentare, și nu uita că orice este realizabil de către noi. Te așteptăm să ne contactezi!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram