Cum scapam de insectele mici si mijlocii

28 iunie 2022
Autor:
VELVET OFFICE

Nu mai e nevoie sa explicam de ce e necesar sa starpim ori macar sa alungam insectele zburatoare sau terestre din casele noastre. Asadar, la treaba sau bineinteles apelati cu incredere la o firma de DDD care ofera servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

Tantarii

Tantarii sunt niste vampiri care nu se sperie de o cruce facuta sau de un crucifix. Ca niste vampiri care se respecta, tantarii ne ataca noaptea, inainte sa adormim. Sau cel putin atunci le sesizam noi atacurile, fiindca, altminteri, ne sug sangele mai ales in somn.

tantari

Ce ii atrage cel mai tare pe tantari la noi? Transpiratia si picioarele nespalate. Mirosul picioarelor, care pentru om e respingator, pentru tantar reprezinta un deliciu. Vom avea grija, asadar, sa facem dus inainte de culcare.

O pavaza eficienta impotriva micilor consumatori de sange este uleiul esential de cedru. E natural, fara inconveniente pentru noi. Pe tantari ii alunga. Gusturile lor dubioase ii fac sa fuga, de asemenea, de aromele de busuioc, cimbru si marar. Cateva ghivece cu aceste plante puse in casa dau un miros placut pentru noi si ne mai si scapa de intepaturi. O solutie mai e ca, inainte de culcare, sa ardem cateva frunze de nuc in casa.

Vom avea grija sa nu tinem apa statuta in casa sau in preajma casei. Ghivecele sa nu balteasca de apa. In caz ca stam la casa si vrem sa ne relaxam seara in curte, un mic foc facut in apropiere de noi va domoli invazia tantarilor.

Daca ne trezim, totusi, cu intepaturi de tantari pe trup, putem scapa de semne si de mancarime cu unele mici terapii naturiste. Punem pe umflatura otet de mere amestecat cu miere sau zeama de lamaie. Merge si cu ulei esential de menta sau eucalipt. Vedeti, stia Minulescu ce stia cand pregatea terenul de facut amor: „Iar in covorul din perete ca si-ntr-o glastra am infipt/ Trei ramuri verzi de lamaita/ Si-un ram uscat de-eucalipt“.

Mustele

Busuiocul folosit la tantari este eficient si pentru muste. Doua specii de insecte dintr-o lovitura! Altfel, daca ne referim la numarul de indivizi ai unei specii, sa speram ca-l depasim pe viteazul croitoras, care a atins cifra sapte. Menta si cuisoarele sunt si ele foarte bune, le presaram, in cantitati mici, prin colturile casei. Chiar de-ar fi sa n-avem nici picior de musca, mirosul lor n-o sa ne deranjeze, dimpotriva! Levantica iarasi alunga mustele si trateaza cu sictir si moliile.

Furnicile

Ca orice insecte care ne cotropesc locuintele, furnicile nu pot fi eliminate decat daca le exterminam in masa. Acidul boric este inamicul lor numarul unu. Il putem folosi in doua combinatii.
Intr-un vas dizolvam detergent de rufe. Lichidul il pulverizam in zonele in strabatute des de furnici: langa conductele de apa, in preajma galetii de gunoi, in colturile camerelor si, in caz ca stam la casa, in pragul usilor ce dau in exterior. Peste acest lichid presaram acid boric. Furnicile vor insfaca micile granule, crezand ca sunt bune de mancat. Harnice si altruiste cum sunt, le vor duce in colonie si vor muri pe capete de pe urma acestei hrane.

furnici
Un alt amestec e cel format, in parti egale, din zahar, miere si acid boric. Zaharul si mierea le incalzim in putina apa, in care turnam apoi acidul boric. Aceasta solutie trebuie tinuta doua saptamani intr-un recipient inchis, dupa care o plasam in punctele strategice, la fel ca mai sus.

Gandacii

Cautam alte solutii decat insecticidele la spray sau sub alta forma, unele care sa nu lase miros. Si sa dea si rezultate, desigur. Acidul boric, pe care-l gasim la farmacie, sub forma de praf, e o arma redutabila si in fata gandacilor. Prima solutie: dizolvam acid boric in apa si inmuiem bucati de paine in lichid. Asezam dumicatii in locurile fracventate de gandaci, nu si de animalele noastre de companie! A doua solutie: un ou, un cartof si un pliculet de acid boric. Oul il fierbem trei ore. Exact, nu trei minute. Mai punem apa din cand in cand in recipient. Cartoful decojit il fierbem doar zece minute. Pasam cartoful si oul fiert si, protejandu-ne mainile, incorporam si acidul boric in acest piure. Il facem gramajoare si il plasam in punctele strategice.

Vrecia e substanta lichida care ramane in cazan dupa prepararea sapunului de casa. Pe langa faptul ca e un exceptional detergent, curatind luna un fund de tigaie innegrit de trei ani sau o dusumea asijderea, putem sa ungem cu ea locurile pe unde intra gandacii la noi in casa si, cu de la sine putere, la ei in casa. Inchidem peste noapte toate usile si ferestrele, apoi aerisim, lasand vrecia neindepartata cateva zile. Atentie, contine soda caustica! Reluam imediat operatiunea. Pentru cateva luni, ar trebui sa nu ne mai calce casa niciun gandac de bucatarie.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram