In momentul in care se decid sa investeasca intr-o noua locuinta, oamenii pot alege dintr-o varietate de oferte pe care o au la dispozitie, deoarece piata imobiliara este una vasta si in continua dezvoltare. Drept urmare, isi pot alege o locuinta noua, intr-un complex rezidential, sau o locuinta mai veche, dar al carei pret este mai avantajos.
Orice alegere se face in functie de nevoile si preferintele fiecarui cumparator, bugetul disponibil fiind si el un criteriu foarte important, care influenteaza alegerea unei noi locuinte.
Este avantajoasa achizitia unui imobil din stadiul de proiect?
O alternativa pe care o au la indemana cei care doresc sa cumpere un imobil este aceea a proiectelor imobiliare in curs de desfasurare. Multi dezvoltatori imobiliari pun la vanzare casele sau apartamentele imediat dupa ce au primit toate aprobarile de constructie, la un pret sub nivelul pietei, un aspect care poate atrage multi cumparatori interesati.
Pretul mai mic al unui apartament dintr-un proiect imobiliar aflat in constructie nu este insa singurul avantaj de care se vor bucura cumparatorii. O astfel de investitie va fi una flexibila, care in unele cazuri poate oferi modalitatea de plata esalonata si chiar depozite mai mici.
In plus, proprietarii au posibilitatea de a-si personaliza locuinta dupa bunul plac daca aleg sa o cumpere inca din stadiul de proiect, prin mentionarea constructorului a modificarilor pe care doresc sa le aduca. Trebuie retinut insa ca modificarea proiectului initial poate atrage si modificari ale pretului.
Totusi, unul dintre cele mai importante avantaje este faptul ca o investitie intr-un imobila aflat in stadiul de proiect este una avantajoasa, deoarece in momentul in care va fi finalizat, acesta va avea un pret mult mai mare decat cel platit initial de cumparator.
Care sunt riscurile investitiei intr-un imobil in stadiu de proiect?
In ciuda numeroaselor beneficii pe care le ofera achizitia unui imobil din faza de proiect, multi oameni evita sa faca o astfel de investitie, deoarece aceasta este insotita si de o serie de riscuri, care pentru unii pot fi decisive.
Intervalul de timp pe care il au de asteptat cumparatorii de la momentul achizitiei pana in momentul in care se pot muta in noua locuinta este un dezavantaj, mai ales pentru cei care se grabesc sa se mute in casa noua. Cand vine vorba despre riscuri insa, acestea sunt mai importante.
In primul rand, exista posibilitatea ca data de finalizare a constructiei sa fie depasita, ceea ce va prelungi timpul de asteptare pana la mutarea propriu-zisa. De asemenea, exista riscul ca in acest interval de timp, dezvoltatorul sa intre in insolventa, caz in care cumparatorii vor pierde locuinta la care viseaza si vor avea mult de asteptat pana isi vor recupera suma de bani investita.
De aceea, inainte de a se lua o astfel de decizie, este important sa se verifice cu mare atentie dezvoltatorul imobiliar, experienta, proiectele desfasurate si chiar parerile altor clienti despre colaborarea cu acesta. Astfel se poate trage o concluzie despre modul de lucru si seriozitatea dezvoltatorului.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro