De la ce varsta se invata educatia financiara?

15 decembrie 2019
Autor:
Digital Metrics

Educatia financiara face referire la totalitatea elementelor ce tin de latura pecuniara, de castigarea banilor si investirea lor, de economisire si de circuitul banilor in cadrul mediului economic si antreprenorial al tarii. Desi nu exista fizic o reglementare care sa impuna studiul unei astfel de discipline in scoli, decat destul de tarziu, in clasele superioare, conceptul de educatie financiara prinde radacini destul de rapid intre tineri, inca din familie.

Care este cea mai potrivita varsta pentru educatie financiara?

Specialistii afirma ca educatia financiara ar trebui sa fie deprinsa inca de timpuriu si ca cel mai bun model in acest sens il constituie chiar familia in care creste un copil. O serie de pareri de la Kruk Romania afirma chiar faptul ca educatia financiara este esentiala in dezvoltarea cunostintelor ce tin de gestionarea veniturilor, iar aceasta afirmatie este cat se poate de adevarata si de reala, pentru ca in definitiv copiii pot lua in acest fel un prim contact cu mediul financiar.

Daca ne gandim la faptul ca dezvoltarea cognitiva a unui copil este timpurie si de altfel foarte rapida, devine lesne de inteles faptul ca este nevoie ca si aceste notiuni sa fie intelese cat mai repede, facilitand astfel crearea unei baze solide de cunostinte, care vor avea un aport important de-a lungul vietii adulte.

Educatia financiara in randul copiilor vizeaza de cele mai multe ori conceptul economisirii. Castigarea unor bani prin diverse mijloace determina practic conceptul de fond, de total pe care il poti investi (cheltui) sau pe care il poti pastra sub forma unei sume de bani pe care sa te poti baza mai tarziu in timp. Acest lucru este practic primul concept pe care il inteleg copiii, un model care se va perpetua si mai tarziu, deoarece este indicat ca acesta sa fie pastrat de-a lungul timpului.

Care sunt beneficiile educatiei financiare?

Un copil care intelege de timpuriu notiunile financiare, fie ele si intr-o forma foarte succinta, va deveni un tanar capabil sa gestioneze idei si sa ofere solutii pertinente la nevoi financiare la varste mai mari. Acest lucru se datoreaza exercitiului constant de a gestiona resursele financiare de-a lungul timpului, care creaza la un moment dat usurinta in exprimarea gandirii economice.

Educatia financiara este utila, iar studiile afirma ca aceasta este de fapt calea catre a crea viitori antreprenori de succes, capabili sa gestioneze afaceri cu capital insemnat, indiferent de provocarile aparute de-a lungul timpului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram