Lemnul este unul dintre cele mai populare materiale utilizate in constructii. Printre avantajele sale se numara aspectul extrem de elegant, posibilitatea de a fi modificat cu usurinta, dar si capacitatea de a izola excelent din punct de vedere termic. Numai ca lemnul are si un dezavantaj. Daca nu este tratat cu metode eficiente de protectie, in timp poate sa fie foarte intens afectat de actiunea factorilor de mediu. Apa, insectele, dar si alte elemente pot sa afecteze structura lemnului si sa il degradeze simtitor.
Exista, totusi, solutii pentru ca aceste probleme sa poata fi evitate. O varianta eficienta si convenabila, din punct de vedere financiar, este ceara lemn pe baza de apa. Aceasta solutie este una care asigura protectie pe termen lung lemnului supus actiunii factorilor de mediu. Iata tot ce trebuie sa stii despre ce reprezinta ceara pentru lemn, cum este obtinuta si in ce mod actioneaza pentru a-ti proteja structurile exterioare din lemn!
Cum se obtine si la ce foloseste ceara lemn
Folosirea intensa a lemnului ca material de baza pentru diferite structuri a fost mereu un obicei in societate. Oamenii se bazeaza pe lemn pentru a construi foisoare, garaje, depozite sau chiar locuinte. Insa, spre deosebire de vremurile mai indepartate, in prezent exista si solutii complexe cu ajutorul carora lemnul este fortificat si sprijinit sa isi pastreze rezistenta de-a lungul vremii. Una dintre aceste solutii este reprezentata de ceara lemn pe baza de apa.
Aceasta este folosita la finisarea structurilor din lemn din exterior. Cu ajutorul ei, lemnul este protejat foarte eficient impotriva unor multime de factori nocivi. Acestia sunt razele UV, intemperiile de orice fel, dar si umiditatea. Straturile de ceara aplicate lemnului pot sa il protejeze in mod eficient pana la 10 ani. Ulterior, ceara poate fi aplicata din nou, in asa fel incat protectia sa fie prelungita in timp.
Modul in care protejeaza ceara pe baza de apa este dictat de substantele care intra in compozitia sa. Este vorba despre ingrediente care protejeaza eficient lemnul contra agentilor biologici nocivi. Sunt evitate, astfel, aparitiile nedorite ale carilor, mucegaiurilor si ciupercilor. De asemenea, componentele chimice din ceara lemn protejeaza eficient si contra altor daunatori biologici din mediul inconjurator. Razele soarelui sunt si ele periculoase pentru lemn. Ultravioletele pot sa deterioreze structura interna a materialului si sa ii distruga lignina. Cu ajutorul celor mai bune solutii de ceara lemn, acest pericol este si el combatut pentru perioade indelungate de timp.
Pe langa aceste beneficii oferite de ceara, acest produs este unul care contribuie si la sporirea efectului estetic pe care un material atat de elegant il poate avea. Stratul protector de ceara genereaza un finisaj placut pentru structurile din lemn, evidentiind fibra materialului.
De cata ceara lemn ai nevoie pentru structura ta
Daca doresti sa folosesti ceara pe baza de apa pentru a-ti proteja structurile din lemn, trebuie sa stii ce cantitate este necesar sa achizitionezi. Ca proces, trebuie sa tii cont de faptul ca este nevoie sa te asiguri initial ca suprafata din lemn este neteda si curatata de orice urma de praf inainte de a aplica ceara. Acest lucru va garanta eficienta si rapiditate aplicarii. Ulterior, straturile de ceara sunt aplicate cu pensula sau trafaletul, sau prin imersie.
Pentru fiecare strat aplicat, trebuie sa acorzi un timp de asteptare de maximum patru ore, insa aceasta uscare trebuie facuta in mod natural, nu fortat. In general, este necesara o cantitate de ceara in valoare de maximum 80g/mp/strat.
Pentru a te asigura ca beneficiezi de ceara lemn de cea mai buna calitate, cumpara de la magazine profesioniste, specializate in astfel de produse. Alege inteligent si bucura-te de structuri din lemn ferite de actiunea nociva a factorilor de mediu!
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro