Descopera preparatele culinare organice vegane de la Green Aware, in Timisoara

1 februarie 2022

In intreaga lume, tot mai multi oamenii se declare vegani sau incearca sa diminueze cantitatea de mancare de origine animala pe care o consuma. Doar în ultimii patru ani, numărul veganilor din Europa (persoane care elimină toate produsele și subprodusele de origine animală din alimentația și stilul de viață) s-a dublat, ajungand aproape de 3 milioane, reprezentând peste 3% din populație. In tara noastra, datele nu sunt actualizate - se estimeaza insa ca undeva intre jumatate de milion si 1 milion de oameni se identifica ca si vegani.

In acest context, este de inteles ca una dintre cele mai evidente schimbări legate de creșterea veganismului este creșterea numărului de produse alimentare vegane. Azi există alternative vegane disponibile pentru aproape fiecare produs fabricat în mod tradițional din derivați de origine animală, cum ar fi brânza, laptele, carnea și ouăle. Această creștere a disponibilității a fost determinată de o creștere a numărului de vegani din intreaga lume!

Pentru a veni in intampinarea acestor nevoi si a dezvolta o comunitate in jurul mancarii organice vegane, in Timisoara, a luat nastere restaurantul Green Aware - vezi aici cum poti comanda online preparate si meniuri zilnice!

Cum se gateste la Green Aware

De la pâinea cu maia, derivatele din caju, seitan sau tahini, până la preparate mai complexe cum ar fi falafel tabbouleh sau buddha bowl în diverse combinații, standardele de calitate, ingredientele și rețetele folosite, contribuie semnificativ la obținerea unor produse unice, gusturi complexe și meniuri echilibrate nutrițional.

  • Se folosesc germeni bio, exclusiv din seminte ECO
  • Se utilizeaza apa alcalina  ionizată Kangen în preparatele de bucatarie
  • Sosul de tahini făcut "de casă " (din susan, ulei de masline si sare) joaca un rol major in bucataria Green Aware, avand o aroma plina de savoare
  • Seitanul - (carnea vegana facuta din gluten de grau), sub forma de chiftea, prezenta in numeroase retete
  • Paine, paste si deserturi ce folosesc grau de diferite soiuri (BIO), macinat pe moara de piatra
  • Produsele derivate din caju și migdale, obtinute in regim propriu - lapte caju / migdale; creme tartinabile, mozzarella, branza
  • Preparate vegane organice dintre cele mai variate - gustari, aperitive, burgeri, pizza napoletana, sucuri si smoothies, deserturi

Meniuri zilnice, saptamanale sau lunare

Pentru a face economii si a comanda mai usor, clientii pot alege si pachetele speciale la meniurile zilnice. Astfel, exista abonamente saptamanal (5 zile), pe 2 saptamani (10 zile) sau o luna (20 de zile). Meniurile vegane ale fiecarei saptamani sunt disponibile pe site-ul Greenaware.ro, impartite pe zile.

Descopera aici meniul vegan al saptamanii, pe zile, la Green Aware!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram