Detecția de metale – un hobby sau un stil de viață?

18 ianuarie 2022
Autor:
Libra WEBCORP

Foarte multe persoane sunt interesate și pasionate de detecția de metale. Acestea se folosesc fie în armată pentru detectarea minelor și proiectilelor, fie în situri arheologice de către arheologi autorizați, fie ca și hobby sau pentru câștiguri suplimentare.

Dacă faci asta strict pentru câștiguri suplimentare o vei face în locuri unde vei știi sigur că vei găsi obiecte valoroase, locuri intens circulate, cum ar fi plajele. Dacă dorești să descoperi frânturi de istorie și obiecte valoroase, dar pe care nu le poți valorifica, ci mai degrabă le poți reda istoriei, atunci vei alege zone cu trecut istoric. Trebuie să știi, însă, că este interzis să detectezi în situri arheologice sau cetăți atestate documentar.

De ce ai nevoie pentru a detecta metale?

În primul rând ai nevoie de un detector metale, pe care îl vei alege în funcție de locurile în care vrei să detectezi și de ce anume cauți. Apoi ai nevoie de o autorizație pe care o primești în urma unei cereri adresate poliției și în urma verificării cazierului judiciar, pentru a se dovedi că ești eligibil să practici această activitate. Autorizația respectivă este corelată seriei detectorului pe care îl deții. Trebuie să cunoști legislația cu privire la detecția de metale și să știi unde anume ai voie să practici această activitate și unde este total interzis să te afli cu detectorul de metale. Acesta este un hobby care necesită multă implicare și respectarea unor reguli importante. În cazul în care descoperi astfel obiecte vechi, valoroase din punct de vedere istoric, trebuie să știi că acestea trebuie predate autorităților. Însă, vei fii recompensat conform valorii stabilite de către experții care vor analiza descoperirea ta.

Câte feluri de detectoare de metale se găsesc?

Exista 2 feluri de detectoare de metale, cele VLF care înseamnă Very Low Frequency și cele PI care înseamnă Pulse Induction. Cele VLF au ca avantaj faptul că sunt foarte accesibile ca și preț, detectează foarte bine obiecte de mici dimensiuni și pot face discriminare reală pe diferite tipuri de metale. Ca și dezavantaje ar fi că au distanță destul de mică de detecție, care este și mai mult diminuată atunci când sunt în modul discriminare și sunt influențate de mineralizarea solului. Cele PI detectează foarte bine la adâncime mare, până la 5m și nu sunt influențate ușor de mineralizarea solului. Au însă un consum mare de energie, iar în modul discriminare se reduce și la acestea adâncimea de detecție. Căutați mai multe componente electronice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege din cele peste 500 000 de produse disponibile.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram