Umiditatea crescuta din aer poate determina probleme majore atat la nivelul locuintei, cat poate afecta semnificativ sanatatea membrilor familiei. Este o chestiune cu care se confrunta foarte multe persoane, iar motivele pot fi variate. Fie ca este vorba despre o zona in care umiditatea de la sine este crescuta, fie ca discutam despre o constructie noua sau lipsa uscarea neadecvata a rufelor. Acestea sunt doar niste exemple de situatii foarte des inalnite, insa exista o multime de factorita determinanti. Ideea este sa reusim sa ajungem la un nivel optim de umiditate in casa, cat sa nu ne provoace neplaceri pe niciun plan.
Una dintre cele mai practice solutii la care apeleaza foarte multa lume si se declara satisfacuta este achizitionarea dintre cele mai bune dezumidificatoare de aer. Un astfel de aparat poate fi solutia salvatoare, insa trebuie ales corect. Va trebui sa tineti cont de mai multe variabile, iar prima la care ma gandesc este capacitatea corecta de dezumidificare. Aceasta capacitate se refera la posibilitatea aparatului de a elimina umiditatea din aer in raport cu suprafata incaperii unde este amplasat. Este important de stiut faptul ca o umiditate de peste 50% poate stimula aparitia acarienilor, mucegaiului si bacteriilor. In aceste conditii, cei mai vulnerabili vor fi cei care sufera de diverse alergii respiratorii sau chiar de astm.
Alege un dezumidificator care sa aiba in volum ce poate face fata incaperii in care aveti nevoie sau chiar intregului apartament. Capacitatea de dezumidificare este masurata in litri pe zi, iar pentru fiecare model este mentionat acest lucru, alaturi de suprafata pentru care este recomandat produsul.
In plus, aceasta poate indica si randamentul produsului, dar atentie! Sa nu se faca confunzie intre capacitatea de dezumidificare si cea de colectare. Ultima se refera la capacitatea recipientului in care este colectata apa rezultata.
In ceea ce priveste functiile unui astfel de aparat, trebuie sa aveti n vedere cateva aspecte. Un dezumidificator realmente eficient va avea in dotare functii de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Altfel spus, puteti programa aparatul pentru a isi incepe activitatea la ore prestabilite.
De asemenea, este important sa puteti controla cu exactitate nivelul de umiditate si chiar sa se poata realiza automat acest lucru. Multe modele au in dotare higrostat ce permite selectarea nivelului de umiditate pe care doriti sa il atinga. In clipa in care umiditatea din camera depaseste valoarea dorita de tine, aparatul va porni automat. Dupa ce valoarea setata este atinsa, aparatul se deconecteaza tot automat.
In cazul in care din diverse motive, umiditatea din aer este foarte mare si trebuie controlata destul de des, atunci ar fi bine sa ai in vedere existenta functiei Night care permite folosirea aparatului si pe parcursul noptii, insa fara a va deranja somnul caci presupune un mod de functionare mult mai silentios. Totodata, poti avea in vedere si functia de ionizare care permite purificarea aerului. Cu alte cuvinte, numaidecat dezumidificatorul se poate transforma si in purificator de aer, indepartand mirosurile neplacute.
Iar daca te numeri printre persoanele care, cel putin in sezonul rece, nu au unde sa isi intinda hainele pentru a le usca, ei bine, un dezumidificator poate rezolva si aceasta problema. Trebuie doar sa ai in vedere existenta functiei de uscare a rufelor si, astfel, in doar cateva ore rufele tale vor fi uscate chiar si atunci cand afara este frig si, in mod normal, acest proces ar dura zile in sir. In plus, uscandu-le cu un dezumidificator, puteti face acest lucru si in casa, nu trebuie neaparat pe balcon sau, cu atat mai putin, intr-un spatiu deschis. Asezati rufele pe un uscator tip stender intr-o camera, in baie sau pe hol si amplasati aparatul fie sub rufe, fie langa ele. Daca va ganditi ca acest lucru ar putea produce umezeala in casa, ei bine, puteti sta linistiti. Aparatul se ocupa de toate!
Un alt aspect pe care este bine sa il aveti in vedere si nu numai in cazul unui dezumidificator de rufe este siguranta oferita. Pentru a preveni incidentele total nedorite, trebuie sa va informati in prealabil. In ceea ce priveste un uscator de rufe, majoritatea modelelor beneficiaza de sistem automat prin care aparatul se deconecteaza automat in momentul in care recipientul unde este colectata apa s-a umplut. Totusi, daca aveti nevoie ca aparatul sa functioneze non-stop, fara niciun fel de intrerupere, atunci ar fi bine sa stiti ca exista si posibilitatea de a il conecta prin intermediul unui furtun direct la reteaua de canalizare.
Un dezumidificator poate fi folosit si in incaperi cu temperaturi mai scazute, insa trebuie sa aveti in vedere si exitenta unei functii de dezghetare automate ce va premite decongelarea ghetii formate in aparat inainte de a isi incepe activitatea. In momentul in care folosesti aparatul, ai in vedere sa fie intotdeauna in pozitie vertiala, pe suport stabil si asigurati-va ca admisie si evacuarea aerului sunt curatate.
Iar pentru cei mai sensibili, trebuie sa stiti ca un astfel de aparat nu presupune un nivel de zgomot prea mare. In principiu, pe cea mai puternica treapta va inregistreaza cam 43 dB, iar partea buna este ca nu veti fi nevoiti sa apelati prea des la ea.
Asadar, in foarte multe situatii, solutia salvatoare ramane dezumidificatorul de aer, cu atat mai mult daca problema umiditatii crescute din aer are cauze ce nu depind de voi si ca, atare, nu pot fi controlate. In mare parte, trebuie sa tineti cont de capacitatea produsului care sa fie capabil sa faca fata locului unde aveti nevoie, sa ofere siguranta maxima in utilizare si sa dispuna de functiile necesare.
Pentru a va asigura ca produsul pe care doriti sa il cumparati este un model bun, rezistent si eficient, nu ezitati sa cautati informatii utile pe www.reviewcasa.ro, unde puteti gasi articole despre produse, top-ul celor mai bune dezumidificatoare ale acestui an astfel incat sa va asigurati ca achizitia pe care o faceti se ridica la nivelul asteptarilor voastre.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro