“Sanatatea femeilor este principala preocupare a echipei Donna Medical Center, care face tot posibilul pentru ca pacientele sa se simta in siguranta si sa le determine sa-si creeze o obisnuinta din a merge periodic la controale, pentru a putea depista precoce eventuale probleme mamare si ginecologice grave. Detectat devreme (dimensiuni mici si fara adenopatii axilare), cancerul de san are o rata de supravietuire la 5 ani de 98%! Si in cazul cancerului de col uterin depistat la timp, statisticile sunt imbucuratoare, in jur de 94% rata de vindecare. Ne dorim ca tot mai multe femei sa inteleaga importanta controalelor si, de asemenea, sa le convinga pe femeile dragi lor (mame, surori, prietene) sa urmeze acest indemn, mai ales in luna martie – o perioada in care le sarbatorim si le suntem alaturi mai mult”, a afirmat Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar in radiologie si imagistica medicala si doctor in stiinte medicale, in cadrul Donna Medical Center.
Martisorul Donna Medical Center
In luna martie, Donna Medical Center demareaza o campanie de informare si preventie a cancerului mamar si de col uterin. Astfel, pacientele au acum la dispozitie doua pachete de servicii care ofera investigatii specifice, adaptate varstei, la preturi cu 25% mai mici fata de preturile serviciilor oferite separat. Fie ca este vorba de un martisor propriu sau oferit ca voucher-cadou unei persoane dragi, pachetele Donna Medical Center reprezinta grija ce o purtam pentru noi si pentru toate celelalte persoane din jurul nostru.
Pachetul Donna 20 plus ofera o consultatie ginecologica, un test Babes-Papanicolau, o ecografie mamara bilaterala si o ecografie abdominala.
Pachetul Donna 40 plus cuprinde o consultatie ginecologica, un test Babes-Papanicolau, o ecografie mamara bilaterala, o mamografie bilaterala si o ecografie abdominala.
Si pentru ca martie este Luna Femeii, achizitionarea unui pachet aduce in aceasta perioada si un cadou special: sonoelastografia mamara gratuita.
Cum prevenim cancerul de san si de col uterin
In Romania, cancerul de san reprezinta prima cauza a mortalitatii feminine prin boala canceroasa. In fiecare an, aproximativ 6000 de femei se imbolnavesc de cancer la san si aproximativ jumatate mor din acest motiv, in tara noastra. La nivel european, incidenta acestei boli este chiar mai mare (1 din 9 femei), dar mortalitatea mult mai scazuta, ca urmare a faptului ca in alte tari, spre deosebire de Romania, boala este depistata de timpuriu si tratata inainte de a afecta iremediabil pacienta, datorita existentei programelor de screening.
Cancerul de col uterin are o incidenta mai mica fata de cel mamar, atat in Romania, cat si in Europa, dar statisticile raman ingrijoratoare. In Romania, 3000 de femei se imbolnavesc anual si aproximativ 2000 mor din aceasta cauza (cu alte cuvinte, sase femei mor zilnic). Statistica plaseaza Romania pe primul loc in Europa ca rata a mortalitatii provocate de cancerul de col uterin, fapt determinat de informarea scazuta a femeilor in privinta acestei boli si frecventa foarte scazuta a controalelor care ar putea preveni aceasta forma de cancer (in principal testul Babes Papanicolau).
Testul Babes Papanicolau este principala metoda de depistare precoce a modificarilor celulare anormale de la nivelul colului uterin si a cancerului de col uterin. Investigatia este recomandata anual, inca de la inceperea vietii sexuale. De asemenea, un rol important il ocupa vaccinarea anti HPV (virusul responsabil de cele mai multe cazuri de cancer cervical).
Tot anual este recomandat un control al sanilor. „Mai ales dupa varsta de 30 de ani, ecografia, si respectiv mamografia pentru femeile de peste 40 de ani, trebuie sa se realizeze o data pe an. In plus, acum pacientele au la dispozitie o metoda complementara de diagnostic – sonoelastografia – care ne ajuta sa diferentiem nodulii mamari maligni (cancere mamare) de cei benigni si sa obtinem informatii suplimentare despre acele formatiuni”, explica Dr. Elena Claudia Teodorescu.
Aceste controale vor fi cu atat mai eficiente cu cat vor fi realizate de o echipa medicala specializata si cu expertiza ridicata in afectiunile specifice femeilor. O astfel de clinica este Donna Medical Center, centru dedicat sanatatii femeilor, specializat in depistarea cancerului mamar, precum si in diagnosticarea afectiunilor ginecologice si endocrinologice. Clinica pune la dispozitie aparatura de ultima ora, care poate oferi medicilor informatii detaliate in privinta starii pacientei si poate contribui semnificativ la obtinerea unui diagnostic corect.
Despre Donna Medical Center
Donna Medical Center este localizat in cladirea ILION din Str. Traian nr. 234, et.1, sect. 2, Bucuresti. Programarile se pot face online pe site-ul clinicii sau telefonic 021/252.32.32, 021/252.32.33, 0374.080.008.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro