Dulceata de Nuci Verzi

8 ianuarie 2015

Reteta este cea traditionala facuta la ceaun pe foc de lemne.

Puteti cumpara dulceata de nuci verzi din magazinul nostru online bunicel.

Dulceata de nuci verzi a facut parte din delicatesele boieresti. Servita alaturi de un pahar de apa rece, cheseaua cu dulceata si lingurita de argint faceau parte din ritualul acelor vremuri. In prezent este una dintre cele mai aromate dulceturi, cu un gust dulce-amarui-acrisor. Este mai degraba o conservare in sirop a fructului, inspirata din bucataria greceasca. Pentru persoanele pasionate de dulce este un produs ideal.

Cum se prepara?

Prepararea are o parte foarte delicata, si anume curatarea nucilor. Acestea au un pigment foarte puternic care pateaza cu indarjire. Trebuie folosite manusi si evitat contactul cu partea curatata a nucilor. Exista totusi si un secret pentru spalarea mainilor. Sucul de lamaie sau sarea de lamaie (datorita acidului citric). Trebuie totusi insistat si repetat muncitoreste.

Spor la treaba!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram