Restaurantele sunt atat de necesare in viata noastra incat nici nu iti imaginezi viata fara ele si nici nu iti imaginezi cum ar fi viata fara restaurant si fara echipamente restaurante de o calitate superioara.
Primele locuri in care se putea manca erau tavernele medieval si birturile. Tavernele ofereau mancare in timpul zilei la ore fixe si la preturi fixe.
Englezii, in secolul al XVI lea incepeau sa serveasca masa in oras din ce in ce mai des si de aceea tavernele ajunsesera sa fie un loc de intalnire pentru multa lume.
Probabil primul restaurant adevarat il regasim in Franta. Un vanzator de supe, Boulanger, a deschis magazin echipat cu echipamente restaurante ieftine si le permitea oamenilor sa isi aleaga felul de mancare. Parizienii s-au indragostit de noul loc de mancare si s-a deschis si in alte orase mai mici.
Si totusi, primul restaurant de lux a fost deschis in Paris si avea in componenta sa echipamente restaurante de lux pentru, lucru ce s-a dovedit bine gandit pentru ca a fost vazut foarte bine si lumea se ingramadea la “La Grande Taverne de Londres”.
Statele Unite ale Americii nu s-au lasat mai prejos si in anul 1885 in New York au aparut primele restaurante dotata cu echipamente restaurante pentru autoservire, o inovatie majora plecata de la americani. De asemenea, restaurantele cu specific vin tot din Statele Unite ale Americii. In New York existau pe langa restaurant care aveau specific de carne sau de fructe de mare, existau chiar si restaurante cu specific romanesc.
In timpurile noastre restaurantele au devenit atat de comune ca nici nu stim unde sa mai mergem. Dar evident, pentru a avea un restaurant bun este nevoie sa il dotam si cu niste echipamente destul de performante.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro