eGood: Ce nu stiati despre combine frigorifice

3 mai 2015
Autor:
AUTHORITY

Daca odata cu aparitia lor in casele noastre, combinele frigorifice s-ar putea descrie, prezentandu-si sensibilitatile si cerintele de ingrijire, am fi scutiti atat de reparatii costisitoare, cat si de neplacerea unor alimente cu mirosurile, consistenta si aroma modificate. Iata cateva curiozitati despre combinele frigorifice din oferta eGood si mici taine ce odata aflate ne pot ajuta spre o mai buna intretinere a lor, protejandu-ne in acelasi timp prospetimea si sanatatea alimentelor.

Combinele frigorifice se adapteaza in mod poate surprinzator pentru multi dintre noi inclusiv la temperatura ambientului, asigurand o functionare optima daca in camera pot fi masurate intre 10 si 32 de grade. Daca in locuinta dvs s-a strecurat din canicula de afara si termometrul arata peste 32 de grade, combinei frigorifice ii vor trebui eforturi suplimentare pentru a lucra in parametri potriviti. Asadar, locul combinei frigorifice este cat se poate de departe de sursele de caldura, fiind necesar a se evita expunerea sa la razele soarelui. In acelasi timp, daca in incapere se constata temperaturi sub 5 grade, cel mai indicat este sa nu puneti in pericol mecanismul si siguranta combinei frigorifice pastrand-o in functiune.
Modul de autonomie in care combinele frigorifice pot pastra proaspete alimentele este de 18 ore, asadar nu deschideti usile in situatia unei intreruperi de curent.
In timp ce frigiderul pastreaza alimentele la o temperatura ce variaza intre 2 si 7 grade, congelatorul combinelor frigorifice le conserva chiar si la -40 de grade, insa nu le fereste de alterare si in niciun ca nu le prelungeste termenul de valabilitate „inviind” produsele expirate.
Cea mai calda sectiune a unei combine frigorifice este tocmai usa, aceasta nebeneficiind de incalzire uniforma si implicit, nefiind recomandabila pastrarea pe rafturilor sale a alimentelor sensibile la alterare.
Desi am banui ca temperatura este un scut suficient de un impotriva microbilor, acestia tot reusesc sa apara in interiorul unei combine frigorifice, gasind un mediu prielnic de dezvoltare tocmai gratie umiditatii.
Trebuie sa evitam a inghesui alimentele in interiorul combinei frigorifice, fie ca ne referim la frigider sau la congelator, pentru a nu ingreuna circulatia curentilor de aer.
De cate ori deschidem usile combinei frigorifice permitem intrarea aerului cald si astfel, cresterea consumului pentru a se adapta noilor conditii, asadar zabovirea in fata rafturilor frigiderului ar trebui evitata.
Nu in ultimul rand, nu trebuie sa neglijam curatarea exteriorului combinei frigorifice, praful ce se depune pe condensator putand ingreuna evacuarea caldurii. Din fericire peretele din spatele combinei frigorifice poate fi cu usurinta aspirat.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram