Executor judecatoresc Suceava: Despre popriri

4 aprilie 2016
Autor:
Zoom-Biz

Orice persoana juridica sau fizica poate fi executata silit prin procedura ce poarta denumirea de poprire. Aceasta este extrem de neplacuta si “periculoasa” pentru debitor si se poate face chiar si fara somatie de plata, ceea ce inseamna ca tu nu esti instiintat si nici somat in prealabil. Este legala poprirea? Sigur ca da, ea este reglementata de catre art. 452 – 461 din Codul de procedura civila. Pentru creantele fiscale, reglementarile se regasesc in art. 149-150 din Codul de Procedura Fiscala.

Vei sa afli mai multe despre acest subiect spinos? Iti spune executor judecatoresc Suceava, Nica M. Gabriel.

In cazul unei popriri vei avea nevoie de ajutorul unui profesionist - Nica M. Gabriel, executor judecatoresc Suceava

Ce este poprirea? Este o masura ce a fost adoptata de catre instanta judecatoreasca de a indisponibiliza o anumita suma de bani sau chiar produse pe care debitorul le datoreaza creditorului sau. Dupa validarea popririi se retine din salariul debitorului, iar apoi este platita suma datorata de catre acesta. Pe scurt, poprirea este de fapt un sechestru.

Deci, cine sunt actorii popririi? Avem 3 mari personaje in aceasta actiune:

  1. Creditorul urmaritor ce se mai numeste si creditorul propritor. Este vorba despre creditorul din raportul de creanta. Acesta cere indisponibilizarea unei sume de bani, bunuri imobile sau un titlu de valoare sau cere executarea valorilor in cadrul procedurii executionale;
  2. Debitorul urmarit. Este denumit si debitorul poprit. Intruneste calitatea de debitor pentru creditorul popritor, dar si calitatea de creditor pentru tertul poprit;
  3. Un tert poprit sau debitor al debitorului poprit. Poate fi persoana fizica sau juridica strana de raportul initial fiind si el debitor fata de debitorul poprit.

Care este obiectul popririi? Poate fi vorba despre anumite sume de bani pe care tertul le datoreaza debitorului urmarit, pot fi titluri de valoare, pot fi bunuri mobile incorporale urmaribile – exemplu drepturile de proprietate intelectuala. Chiar daca contul tertului poprit este gol, poprirea se realizeaza si se iau in considerare nu doar sumele datorate in acel moment, ci si sumele ce vor fi datorate in viitor. Excedentul din cont nu va fi afectat in niciun caz de catre poprire, se ia doar suma datorata.

Exista venituri ce nu pot fi poprite? Vorbim despre sume destinate unei afectatiuni speciale ce a fost prevazuta de lege, iar debitorul nu are drept de dispozitie asupra acesteia. De asemenea, nu pot fi poprite sumele ce reprezinta credite nerambursabile, finantari primite de la organizatii internationale sau de la diverse institutii, alocatiile de stat, indemnizatiile copiilor, ajutoarele de maternitate sau cele acordate pentru ingrijirea unui copil bolnav, diurnele, bursele de studii, ajutoarele acordate in caz de deces.

Pentru tot ce inseamna poprire ai nevoie de ajutorul unui specialist, fie ca esti creditor, fie ca esti debitor, astfel incat cel mai bine este sa iei legatura cu Nica M. Gabriel executor judecatoresc Suceava.

Cauti un executor judecatoresc Suceava? Nica M. Gabriel este raspunsul!

Nica M. Gabriel, executor judecatoresc Suceava, te poate ajuta cu tot ceea ce vrei sa stii despre popriri. Acesta iti va oferi informatii complete si utile, te va sfatui si apoi tu vei putea actiona in cunostinta de cauza.

Astfel, ia legatura fara nicio ezitare cu Nica M. Gabriel, executor judecatoresc Suceava, si rezolva-ti problemele legate de popriri!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram