Indispensabile atunci cand trebuie sa pastrezi sau sa oferi o pelicula protectoare pentru anumite tipuri de documente de o importanta mai mare fata de restul, precum sunt actele oficiale, foliile de laminare reprezinta o solutie economica pentru acest lucru, mai ales ca nu sunt necesare decat un laminator si un set de folie si poti incepe proiectele pe care le desfasori.
In unele situatii aceasta poate parea costisitoare, dar trebuie sa tineti cont doar de cateva aspecte ce pot scadea pretul semnificativ si va usureaza decizia, astfel incat bugetul pe care il aveti sa fie mai mult decat suficient pentru un astfel de produs precum este o folie pentru laminare chiar daca il folosesti la birou, acasa sau la scoala selectarea acesteia poate fii inspirata pe parcursul lucrarilor.
Cum alegem folia in functie de aparatul de laminare?
Tineti cont de numarul de microni al acestora, raportul pretului este strict legat de acest lucru pe langa formatul ei, poate fii A4 sau A3, iar in majoritatea cazurilor pentru cel de al doile tip are un pret dublu fata de primul. Cele mai utilizate sunt cele de 80 microni, deoarece confera o grosime suficient de buna si o aplicare optima in orice model de aparat de laminare, astfel pe acestea veti gasi un indicator de compatibilitate.
Tine mereu cont de acesta si mai ales de temperatura pe care o aplicati pe hartia sau cartonul ce il laminati, este foarte probabil daca folositi o temperatura mult prea mare ca foaia sa se increteasca iar rezultatul sa nu fie unul de succes pentru dumneavoastra si va poate descuraja in ceea ce faceti.
De la protectia anumitor tipuri de acte pana la crearea diferitelor proiecte handmade, acestea se pot utiliza foarte simplu, de exemplu dupa ce se formeaza forme cu ajutorul perforatoarelor cu model din hartie sau cartoane colorate puteti utiliza aceste folii de laminare pentru a intari ceea ce a rezultat, ulterior se poate decupa forma dorita cu ajutorul unei foarfeci, puteti lipi ceea ce a rezultat pe pereti sau pe o anumita suprafata creata special, aceste mici activitati le vor capta atentia celor mici.
Chiar si in gradinite aceasta se foloseste pentru a crea dipolome de merit de exemplu din hartie normala sau un tip de carton colorat ce se foloseste adesea, dupa printare se aplica folia, iar suprafata ce ramane este una durabila, rezistenta la rupere, tot ce ramane de facut este sa taiati marginile pentru o finisare deosebita, mai mult, cu un perforator special marginea foilor se pot rotunji.
Poate de multe ori ati observat semnele de securitate atat in magazine cat si in depozitele aferente, acestea se pot crea de catre persoanele de specialitate sau firmele din domeniu destul de simplu, nu ai nevoie decat de o imprimanta pentru a putea printa cele necesare, iar dupa aceea trebuie sa aveti un set de folie laminare ce va asigura o protectie a continutului, la praf, ploaie, umezeala sau alte intemperii ce pot intervenii pe parcurs in functie de locul in care acestea sunt tinute.
Pentru a o putea lipi vei avea nevoie de banda dublu adeziva, aceasta se va aplica pe cel putin doua parti din spate pentru o aderenta mult mai mare, nu uita sa cureti foarte bine suprafata pe care o aplici astfel incat sa aiba o prindere optima.
Majoritatea meniurilor din anumite restaurante recurg la aceasta practica a plastefierii foilor cu ofertele lor pentru a le pastra intr-o siguranta mai mare, pentru a putea fii utilizate pe o perioada mai lunga de timp, astfel se pot si perfora cu ajutorul perforatoarelor, iar dupa aceea se pot prinde in meniul principal.
Compatibilitatea foliilor cu laminatoarele :
Dimensiunile si formatul sunt diferite, iar in functi de aplicatiile in care sunt folosite se poate alege o forma care sa corespunda nevoilor dvs. de astfel putem avea urmatoarele solutii :
Doar alegerea foliei nu este suficient daca nu detii un aparat de laminat optim pentru nevoile pe care le ai, dar mai ales pentru volumul la care intentionezi sa il supui. Trebuiesc respectate anumite norme pentru o functionare benefica, astfel daca ai in plan laminare unui numar mare de foi, trebuie tinut cont de timpul de racire pentru acesta, altfel risti ca rolele ce se incalzesc in timpul acestui proces sa se supraincalzeasca si sa se topeasca, fiind folosit excesiv.
Urmareste un aparat care are functia de start/stop si propriul senzor de temperatura pentru a detecta singur atunci cand trebuie sa se opreasca pentru racire, pentru a nu cheltuii foarte mult pe acestea orienteaza-te fix asupra aspectelor importante de care esti interesat, astfel un laminator pentru acasa sau la scoala, poate fii si unul din plastic ce rezista cu usurinta catorva utilizari zilnice, dar pentru birou alege unul metalic pentru un grad de folosire sporit.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro