Formare de nivel international pentru experti dunareni sub egida Catedrei Internationale Onorifice SUERD

17 octombrie 2012

Romania se numara printre cele 14 state europene care au aderat impreuna, dupa cum se cunoaste si implementeaza din 2011, la Strategia UE pentru Regiunea Dunarii - SUERD, in baza careia vor putea primi finantare, aferenta pe cei patru piloni anterior stabiliti, proiectele si initiativele majore din toate cele 41 de judete din tara noastra, in special prin viitorul Program de Cooperare Teritoriala destinat implementarii SUERD, caruia ii sunt afectate in perspectiva urmatorilor 7 ani un total de 11, 8 miliarde Euro.

Deoarece este nevoie in toate regiunile de dezvoltare din Romania de o reunire a expertizei si mobilizarii resurselor interne pentru cuplarea la timp la mecanismele SUERD, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), plasata sub Presedintia de Onoare a E.S. Domnului Ambasador Liviu BOTA, in parteneriat cu Academia Romana, lanseaza o serie de Sesiuni de Formare de tip post-universitar pentru afilierea si integrarea in Reteaua Nationala a Promotorilor, Facilitatorilor si Expertilor SUERD (PROFEX). Initiativa se bucura de sprijinul personal al Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Dna Prof. Univ. Dr. Ecaterina ANDRONESCU, Presedintele Consiliului National al Rectorilor, cat si al Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE in Romania, E.S. Dna Ambasador Kalliopi AVRAAM.

Modulul inaugural, intitulat "Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) - document cardinal pentru integrarea dezvoltarii Romaniei in context dunarean", se va desfasura in parteneriat cu Universitatea Danubius, la Galati, in perioada 25-27 octombrie 2012 si se adreseaza indeosebi celor interesati din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, care lucreaza sau doresc sa activeze in viitor pe urmatoarele compartimente:
-birourile de promovare si proiectare SUERD la nivelul judetelor, municipiilor, oraselor si comunelor;
-administrarea axelor tehnice de implementare, in principal pentru cele trei domenii prioritare gestionate de Romania: infrastructura-navigabilitate; dezvoltarea turismului-patrimoniu cultural; protectia mediului-managementul riscurilor;
-departamente specializate de consultanta din sectorul public si din cadrul agentiilor de profil care lucreaza in special in proiecte trans-frontaliere si internationale;
-departamentele de cooperare internationala din cadrul universitatilor si centrelor de cercetare-dezvoltare;
-asociatiile profesionale si alte organizatii care isi propun sa coopereze in proiectele prioritare si majore prin SUERD;
-departamentele de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Ministerului Afacerilor Europene, al altor ministere care gestioneaza domeniile prioritare SUERD.

Participantii primesc, in urma unei evaluari practice finale, Certificat de Absolvire - "Modul de Formare pentru Promotori si Facilitatori SUERD", de tip post-universitar, cu anexa detaliata a modulelor si modalitatea de evaluare, eliberat in co-tutela de catre Universitatea Danubius din Galati si Catedra Internationala Onorifica in sprijinul SUERD, in parteneriat cu Academia Romana.

Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit-primul servit", in baza completarii Formularului de Inscriere (www.HouseofEurope.ro), pana cel tarziu in data de 23 octombrie 2012.

Parteneri media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru detalii suplimentare, cei interesati sunt invitati sa consulte pagina de internet www.HouseofEurope.ro sau sa contacteze Secretariatul Organizatoric la: [email protected] sau tel./fax: 021.230.49.97.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram