Fundaţia World Vision România lanseaza Atelierul de Meşteşuguri la Cluj Napoca

19 iunie 2012
Autor:
dowmedia08

260 de persoane din mediul rural, regiunea Nord – Vest, vor beneficia de pregătire şi consultanţă profesională în cadrul proiectului pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale implementat de Fundaţia World Vision România, Asociaţia pentru Sprijinirea Dezvoltării Rurale şi Ascendo S.R.L. Proiectul este finanţat din fonduri structurale europene şi se derulează în perioada aprilie 2012 – martie 2014.

În anul 2010 doar unul din doi locuitori apţi de muncă din mediul rural avea o ocupaţie, iar şomajul a afectat în mai mare măsură absolvenţii învăţământului mediu şi scăzut (sursa INS). În acest context, proiectul Fundaţiei World Vision România reprezintă o soluţie pentru stimularea şi echilibrarea dezvoltării economice locale şi deopotrivă pentru revitalizarea tradiţiei populare meşteşugăreşti, întrucât oferă populaţiei din mediul rural un program complet de dezvoltare profesională adaptat contextului local şi celui economic.

În prima fază a proiectului, beneficiarii vor urma cursuri de formare profesională în ţesut manual, artizanat textil şi antreprenoriat. Creşterea nivelului de instruire înseamnă mai multe şanse de ocupare profesională şi posibilitatea creşterii veniturilor.

Cea de-a doua componentă a proiectului vizează asigurarea sustenabilităţii şi sprijinirea demarării activităţilor independente în domeniu. World Vision România va înfiinţa în localitatea Dezmir un atelier pilot de meşteşuguri având ca scop manufacturarea şi valorificarea produselor de artizanat, iar în oraşul Cluj - Napoca va fi constituit un centru de suport pentru meşteşugari. Trei asociaţii profesionale locale ale meşteşugarilor, o reţea de colaborare cu pensiunile rurale şi o platformă comercială online vor completa pachetul integrat de servicii destinate meşteşugarilor. Accesul la toate aceste servicii, precum şi la cursurile de calificare va fi gratuit.

Beneficiarii proiectului vor fi persoanele cu domiciliul în mediul rural din regiunea Nord – Vest care se află în căutarea unui loc de muncă, sunt şomeri sau persoane casnice, meşteşugari, precum şi cei care practică agricultura în gospodărie pentru consum propriu.

Fundaţia World Vision România desfăşoară „Atelierul de meşteşuguri” şi în regiunea Sud – Vest Oltenia, cu aceleaşi obiective şi adresat unui grup ţintă similar. Cele două iniţiative fac parte din Programul pentru agricultură şi dezvoltare economică care promovează investiţiile în capitalul uman din mediul rural cu scopul dezvoltării economiei locale competitive, sustenabile pe termen lung şi în acord cu valorile şi tradiţiile locale.

Prosperitatea familiilor este esenţială pentru bunăstarea copiilor, întrucât le oferă şanse egale la educaţie şi dezvoltare. World Vision România implementează încă din anul 2003 activităţi care susţin dezvoltarea economică şi agricolă în mediul rural promovând atitudinea activă şi implicarea în schimbarea condiţiei de sărăcie în România.

Lansarea proiectului „Atelierul de meşteşuguri” în Cluj- Napoca va avea loc miercuri, 20 iunie 2012, ora 10:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Str. Memorandumului nr. 21. La eveniment vor participa autorităţi locale, reprezentanţi ai instituţiilor partenere în proiect, primari ai localităţilor în care World Vision implementează proiecte şi potenţiali beneficiari.

________________________

Despre World Vision România
World Vision este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, de dezvoltare şi advocacy punând în centrul activităţii bunăstarea copilului. Organizaţia se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. Inspiraţi de valori creştine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.
World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. De mai mult de 20 ani dezvoltăm în România programe în peste 200 de comunităţi rurale din 8 judeţe. De-a lungul timpului am oferit sprijin pentru mai mult de 50.000 de copii si 300.000 de adulţi.

*Program integrat de calificare, dezvoltare a competenţelor antreprenoriale, suport şi consiliere a resurselor umane, pentru dezvoltarea meşteşugurilor tradiţionale din mediul rural din regiunea Sud-Vest.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram