Sistemele de transport sunt echipamente mecanice de manipulare a materialelor care mută o gamă largă de produse. În timp ce transportoarele au fost inventate pentru a transporta mărfuri pe nave în porturi, acestea sunt acum utilizate într-o gamă largă de industrii, inclusiv miniere, agricultură, automobile și industria alimentară și a băuturilor.
Ca o piesă de echipament care mută materialele dintr-o locație în alta, sistemele de transport au revoluționat industria alimentară, nu numai că accelerează transportul materialelor pe distanțe lungi, ci și reducerea muncii umane și minimizarea manipulării manuale a materialelor.
Pentru a aprecia pe deplin beneficiile sistemelor transportoare de procesare a alimentelor, trebuie să înțelegem de ce au fost inventate și rolul pe care îl joacă în producția de alimente. În acest ghid, vom vorbi pe scurt despre istoria sistemelor de transport și despre modul în care au modernizat procesarea alimentelor, făcându-l mai sigur și mai eficient. De asemenea, vom discuta despre avantajele utilizării unui sistem transportor în manipularea și prelucrarea alimentelor.
Descoperiti pe site-ul SKBS-Gama de rampe de egalizare.
Istoria sistemelor de transport
Primele înregistrări ale benzilor transportoare datează din 1795. Primul sistem transportor a fost realizat dintr-un pat de lemn și o curea de piele și a fost alimentat cu scripete și manivele. Revoluția industrială și puterea aburului au îmbunătățit designul primitiv al primelor sisteme de transport. Până în 1804, marina britanică a început să folosească sisteme de transport pe bază de abur pentru încărcarea navelor.
Transportoarele alimentate de mașini vor începe să apară într-o varietate de industrii în următorii 100 de ani. Și în 1901, compania suedeză de inginerie Sandvik a început să producă primele benzi transportoare din oțel. Odată construite folosind curele din piele, cauciuc sau pânză, sistemele de benzi transportoare au început să utilizeze diferite țesături sau o combinație de materiale sintetice pentru curele.
Sistemele de transport au evoluat de-a lungul deceniilor și nu mai sunt doar alimentate manual sau prin gravitație. Astăzi, sistemele transportoare mecanice sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară pentru a îmbunătăți calitatea alimentelor, eficiența operațională, productivitatea și siguranța. Transportoarele mecanice pot fi orizontale, verticale sau înclinate. Acestea sunt compuse dintr-un mecanism de putere pentru a controla viteza dispozitivului, un controler al motorului, structura care susține transportorul și un mijloc de manipulare a materialului, cum ar fi o centură, un tub, o tavă sau un șurub.
Asociația producătorilor de echipamente de transport (CEMA), asociația care oferă industriei transportoarelor standarde de proiectare, inginerie, aplicare și siguranță, a definit peste 80 de tipuri de transportoare. Astăzi există transportoare cu pat plat, transportoare cu lanț, transportoare pentru paleți, transportoare aeriene, transportoare din oțel inoxidabil, transportoare de la masă la lanț, sisteme de transport personalizate și multe altele. Sistemele transportoare pot fi specificate în funcție de capacitatea de încărcare, viteza nominală, debitul, configurarea cadrului și locația unității.
În industria alimentară, cele mai frecvente tipuri de transportoare utilizate în fabricile alimentare de astăzi includ transportoare cu bandă, transportoare vibrante, transportoare cu șurub, transportoare flexibile cu șurub, transportoare aero-mecanice și sisteme de transport cu cablu și tubular. Sistemele moderne de transport pot fi, de asemenea, proiectate și optimizate personalizate pe baza nevoilor clientului. Considerațiile de proiectare implică tipul de materiale care trebuie mutate și distanța, înălțimea și viteza de care trebuie să se miște materialele. Alți factori care influențează proiectarea sistemului de transport sunt spațiul disponibil și configurația.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro