Aceste gentute erau si un simbol al logodnei, broderiile cu care erau ornate reprezentand povesti de dragoste. In secolele XVI-XVII aceste gentute erau purtate sub fustele largi sau sub pantalonii bufanti ai barbatilor. Abia in secolul XVIII au inceput sa fie purtate pe mana.Din secolul XIX gentile au inceput sa fie tratate cu mai multa atentie de catre doamne si domnisoare acestea personalizandu-le si transformandu-le in accesorii ale vestimentatiei.
In ziua de azi gentile sunt confectionate din diferite materiale : piele, imitatii de piele de reptile, imitatii de piele intoarsa, pânza, material plastic, materiale impermeabile, etc. Acestea pun la incercare imaginatia designerilor, care vor sa inoveze aceasta categorie a vestimentatiei intr-un ritm alarmant.Gentile de dama definesc tinuta, fiind accesoriile care fac diferenta intre o tinuta obisnuita si una remarcabila si in acelasi timp fiind necesare pentru a avea in siguranta mereu obiectele de valoare si pentru a transporta obiecte de igiena personala. Gentile pentru femei sunt obiectele in care acestea isi ascund toata personalitatea, fiind ca o oglinda a sufletului.
Dupa modelul gentii poti caracteriza o femeie: de exemplu o geanta mare, neagra si simpla mi-ar duce gandul spre o femeie trecuta prin viata, matura care nu mai pune foarte mult accent pe aspect, iar o poseta rosie mi-o imaginez la bratul unei tinere pline de viata, fara griji si cu teluri mari. Dupa continutul ei poti afla detalii despre viata fiecareia la care nici nu te astepti, de aceea femeile isi tin mereu gentile aproape de ele si nu lasa decat persoanele apropiate sa traga cu ochiul la obiectele dinauntrul lor.
Pentru fiecare ocazie se potriveste o altfel de geanta: la serviciu cea mai potrivita e geanta office, simpla, cu putine accesorii si cu o nuanta placuta, care nu iese in evidenta; gentile casual trebuie asortate la tinutele de zi cu zi, facand dintr-o zi obisnuita o zi speciala pentru dumneavoastra; pentru o ocazie speciala geanta plic este perechea potrivita pentru rochia de seara, iar pentru o plimbare in oras mereu va fi o idee excelenta o poseta in aceleasi tendinte cu imbracamintea pe care ati ales-o.
Curatirea: Gentile de piele trebuie curatate cu o lotiune speciala pe care o aplicati pe o panza fina si nu direct pe geanta. NU actionati la fel cu gentile din piele intoarsa!
Lasa-ti geanta sa se usuce la temperatura camerei!
Feriti gentile de obiectele care pot lasa zgarieturi, pete, arsuri sau orice altfel de deteriorari!
Nu supraincarcati gentile, deoarele pielea se va intinde!
Depozitarea unei genti de piele trebuie facuta doar intr-un saculet de bumbac sau panza.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro