Cine a fost primul: oul sau gaina? Cam asa suna intrebarea de mai sus. O interminabila dezbatere fara punct la final.
De la inceput trebuie sa spun ca sunt de acord cu cei care considera ca omul conteaza si nu ceea ce poarta el. Respect persoana si nu firma. Pentru ca cel care â€ii da viata'' este cel care o imbraca.
Totusi, daca stam sa reflectam pentru o secunda, am putea adapta o vorba straveche: hainele sunt oglinda sufletului. Iti place sa te imbraci elegant, sport, casual, trendy, hippie. Indiferent de stil, cunoscatorii vor face diferenta. Si nu ma refer la eticheta, ci la gust. Alegerile pe care le facem spun multe despre noi. Imaginea vorbeste de la sine.
Prima impresie este hotaratoare si, chiar daca de multe ori ni se intampla sa ne inselam, totusi perceptia initiala se pastreaza in subconstient. Cocheta, asortata, look ordonat (chiar si acea ordine intr-o dezordine aparenta), romantic sau bitchy - stilul adoptat vorbeste despre propria personalitate.
Deci, face haina pe om? Nu. Dar il reprezinta. Si totusi hainele pot fi o arma periculoasa. Pentru ca unii se pot folosi de ele pentru a trisa. In spatele ambalajului poate domni o trista minciuna. O imagine prefabricata. Degeaba dispui de haine de firma daca iti lipseste bunul gust.
Ceea ce ma nelinisteste insa, este inspiratia. Acea sclipire de moment in care decizi sa pui pe cineva sa-ti spuna ''ce-ti place''. Imaginea mincinoasa nu poate iesi in avantaj decat daca modelul alege un stilist cu caracter. Si asa ajungem de unde am plecat: Totusi haina reprezinta pe cineva, iar alegerile facute vorbesc despre personalitatea cuiva - a celui care o alege.
Daca stau sa recitesc ce am scris mai sus, imi dau seama ca nu haina face pe om, ci personalitatea face pe om. Cum omul face haina, rezulta ca personalitatea face pe haina, intocmai ca la ora de logica din liceu.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro