Fundatiile tip piloti de indesare sunt considerate a fi o alternativa de succes la fundatiile in banda si monolitice pentru constructia de depozite si complexe logistice. Pilotul de indesare din beton armat este un stalp patrat cu un capat ascutit sub forma de piramida. In functie de caracteristicile cladirii si de sarcina de pe baza, pentru instalarea fundatiei se folosesc stalpi de sustinere cu o sectiune transversala de la 20x20 cm pana la 40x40 cm si o lungime de la 3 pana la 24 m. Stalpii din beton armat, intariti cu un canal de otel, grilaj sau placa monolitica, asigura stabilitatea cladirilor in zonele cu panta si sol slab. Fundatia cu piloti de indesare iti permite sa construiesti un depozit de incredere pentru diverse marfuri, sa utilizezi zone cu peisaj complex si sol problematic pentru constructie si, in acelasi timp, sa economisesti la constructia fundatiei.
Constructia unei fundatii cu piloti de indesare iti permite sa reduci costul construirii unui depozit. O astfel de baza cu materiale si lucru va costa de 3 ori mai ieftin decat o placa cu aceeasi capacitate portanta. Pilotii de indesare au o capacitate portanta mare. Un suport, in functie de dimensiune si lungime, este capabil sa reziste la o sarcina de 10 pana la 60 de tone. La calcularea numarului si sectiunii suporturilor de piloti, se recomanda sa se faca o marja de siguranta de cel putin 30%.
Deoarece pilotii de indesare sunt condusi sub nivelul de inghet al solului, fundatia nu este expusa la inghetul solului. Suporturile nu „se scufunda” si nu sunt impinse afara din sol atunci cand acesta ingheata si se dezgheata. Cu astfel de structuri exista posibilitatea de construire pe orice santier. Fundatiile cu piloti de indesare pot fi instalate pe soluri slabe, instabile, in zone cu panta si diferente de inaltime. Fundatia din beton armat nu se teme de umiditatea solului, coroziunea solului, efectele negative ale compusilor chimici si organici. Durata medie de viata a unei fundatii cu piloti de indesare este de 100-150 de ani.
Rezumand, s-a dovedit ca acest tip de fundatie este putin consumabil din punct de vedere al materialelor, eficient pe soluri dificile, dar necesita echipamente speciale de dimensiuni mici si calcule ingineresti complexe. Construirea unei fundatii pentru orice cladire sau structura este una dintre cele mai importante etape, deoarece calitatea fundatiei va depinde de fiabilitatea unitatii in ansamblu si de durata de viata a acesteia. Diferitele tipuri de fundatii sunt capabile sa reziste la diferite sarcini, difera in tehnologia de aranjare si, in consecinta, in costuri si costuri cu forta de munca. Tehnica de presare a pilotilor de indesare in constructiile moderne devine din ce in ce mai populara si solicitata, deoarece are avantaje importante fata de alte metode de aranjare a fundatiilor, in principal inainte de actionare.
Vezi toate detalii pe link-ul urmator.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro